Placinta cu rata si fistic din: faina, sare, untura, oua, piept de rata, fistic, vin, caise. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 1 linguriţă cu sare 150 g untură 1 ou 200 ml apă Pentru jeleu: 5 foi de gelatină 300 ml supă de pui Pentru umplutura: 4 piepţi de raţă, fără piele şi os […]
Reteta zilei: Placinta delicioasa de legume
PrinteazaPlacinta delicioasa de legume din: ulei, faina, supa de legume, ceapa, morcov, telina, fenicul, ciuperci, cartofi, mazare, tofu, mustar, vin alb, cimbru, tarhon, sare, drojdie, piper alb, aluat de patiserie.
Ingrediente :
- 3 linguri ulei
- 1/4 cana faina
- 3 cesti supa de legume
- 1 ceapa tocata
- 4 cani morcov, telina , fenicul , ciuperci , ceapa cubulete
- 1-2 cartofi, cuburi
- 1 cana de mazare
- 1 bucata tofu
- 2 lingurite mustar
- 1/3 ceasca vin alb
- 1 lingura cimbru proaspat
- 2 linguri tarhon proaspat
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura drojdie
- piper alb, dupa gust
- 1 pachet aluat de patiserie
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Incalziti o tigaie si adaugati ulei si gatiti ceapa timp de 5 minute la foc mare.
Adaugati amestecul de morcovi , telina , fenicul, ciuperci, sare și piper dupa gust.
Gatiti aproximativ 12 minute . Stropiti cu vin, și se fierbe la foc mediu, aproximativ 5 minute.
Se adauga faina si drojdie si se fierbe un minut. Incorporati supa si mustar si se amesteca pana cand se ingroasa.
Opriti focul. Adaugati cartofii si mazarea fierte, tofu, tarhon proaspat, cimbru și piper alb.
Puneti in vase mai mici, acoperiti cu aluat de patiserie, faceti o crestatura si dati la cuptor aproximativ 10-15 minute.
Lasati sa se raceasca si serviti.
Placinta delicioasa de legume
Pofta buna!
Placinta cu jambon din: făină, ulei, sifon, drojdie, unt, sare, pulpe şi piept de pui, jambon, ficăţei de pasăre, oua, piper. Ingrediente: 750 g făină 350 ml ulei 1 pahar sifon 20 g drojdie 1 lingură unt sare Pentru umplutură: 1 1/2 kg pulpe şi piept de pui 300 g jambon sau ceafă afumată 5-6 ficăţei de pasăre […]
Pofta buna!
Imi ploua in gura dupa placinta de legume