Reteta zilei: Placinta cu dovleac si scortisoara

Printeaza

Placinta cu dovleac si scortisoara din: apa minerala, ulei, faina, sare, dovleac, zahar, scortisoara si zahar vanilat. Punctul de plecare al retetei a fost strudelul cu mere.

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g apã mineralã
  • 350 ml ulei
  • fãinã cât cuprinde
  • sare

umpluturã:

  • un dovleac
  • 300 g zahãr
  • 1 praf scorţişoarã
  • 3 pliculeţe zahãr vanilat

 

Mod de preparare:

taie dovleacul in sferturi, se curata de coaja si de samburi, apoi se da pe razatoare.

caleste intr-o oala (fara ulei) cu zaharul, scortisoara si zaharul vanilat. Se lasa la racit si se face aluatul.

Intr-un vas adanc se pun: apa minerala (o cana), uleiul, putina sare, apoi cate o lingura de faina.

amesteca bine si se framanta pana cand se ajunge la consistenta unei foi de placinta.

imparte aluatul in doi si se formeaza foile prin intinderea cu sucitorul/ facaletul. In tava unsa cu unt si tapetata cu faina se pune foaia de aluat, apoi toata compozitia de dovleac si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat.

inteapa aluatul cu o furculita si se baga la cuptor pentru o jumatate de ora.

 

Plăcintă cu dovleac si scortişoară

Placinta cu dovleac si scortisoara

 

Pofta buna!

 

 

Calamari Prăjiți cu Parmezan și Pesmet

Calamari Prăjiți cu Parmezan și Pesmet: Acest fel de mâncare îmbină textura crocantă a pesmetului cu aroma bogată a parmezanului, transformând simplii calamari într-o experiență culinară memorabilă. Ingrediente: 400 g calamari, curățați și tăiați inele: Calamarii sunt o sursă excelentă de proteine și conțin vitamine și minerale esențiale. 100 g parmezan ras: Parmezanul adaugă o […]

 

 

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna placinta 🙂 Imi place. Bravo!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.