Calamari Prăjiți cu Parmezan și Pesmet: Acest fel de mâncare îmbină textura crocantă a pesmetului cu aroma bogată a parmezanului, transformând simplii calamari într-o experiență culinară memorabilă. Ingrediente: 400 g calamari, curățați și tăiați inele: Calamarii sunt o sursă excelentă de proteine și conțin vitamine și minerale esențiale. 100 g parmezan ras: Parmezanul adaugă o […]
Reteta zilei: Placinta cu dovleac si scortisoara
PrinteazaPlacinta cu dovleac si scortisoara din: apa minerala, ulei, faina, sare, dovleac, zahar, scortisoara si zahar vanilat. Punctul de plecare al retetei a fost strudelul cu mere.
Ingrediente pentru aluat:
- 200 g apã mineralã
- 350 ml ulei
- fãinã cât cuprinde
- sare
umpluturã:
- un dovleac
- 300 g zahãr
- 1 praf scorţişoarã
- 3 pliculeţe zahãr vanilat
Mod de preparare:
taie dovleacul in sferturi, se curata de coaja si de samburi, apoi se da pe razatoare.
caleste intr-o oala (fara ulei) cu zaharul, scortisoara si zaharul vanilat. Se lasa la racit si se face aluatul.
Intr-un vas adanc se pun: apa minerala (o cana), uleiul, putina sare, apoi cate o lingura de faina.
amesteca bine si se framanta pana cand se ajunge la consistenta unei foi de placinta.
imparte aluatul in doi si se formeaza foile prin intinderea cu sucitorul/ facaletul. In tava unsa cu unt si tapetata cu faina se pune foaia de aluat, apoi toata compozitia de dovleac si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat.
inteapa aluatul cu o furculita si se baga la cuptor pentru o jumatate de ora.
Plăcintă cu dovleac si scortişoară
Pofta buna!
Calamari Prăjiți cu Parmezan și Pesmet
Foarte buna placinta 🙂 Imi place. Bravo!