Placinta cu dovleac si bulion din: pasta de rosii, apa, ulei, zahar, amoniac, lamaie, dovleac, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: Foi: 3 linguri pastă de roşii 6 linguri apă 9 linguri ulei 9 linguri zahăr 1 plic amoniac alimentar 1 lingură zeamă de lămâie făină Umplutură: 1 kg dovleac plăcintar zahăr zahăr vanilat scorţişoară Mod […]
Reteta zilei: Placinta cu dovleac
PrinteazaO reteta de placinta cu dovleac din: faina, ou, ulei, apa, sare, dovleac, cascaval, crema de branza, ceapa verde, sare si piper.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 250g faina
- 1 ou
- 3 linguri ulei
- 4 linguri apa
- 1 lingura sare
pentru umplutura:
- 500g dovleac
- 3 oua
- 100g cascaval
- 200g crema de branza
- 2 cepe verzi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Faina se amesteca bine cu sarea, se face o gaura in mijloc si se adauga oul, laptele si uleiul.
Se framanta bine pana se obtine un aluat moale care sa nu se lipeasca pe maini.
Pe o masa se presara un pic de faina si se intinde aluatul.
Cu ajutorul unui sucitor se aseaza aluatul intins intr-o tava de placinte.
Dovleacul se curata si se taie in bucati mici.
Se pune intr-o cratita cu apa si sare, la fiert pana se inmoaie.
Cand dovleacul s-a inmuiat se scurge bine si se paseaza.
Se adauga ouale, crema de branza, cepele tocate marunt, cascavalul, sare si piper.
In tava, peste aluat se presara 3 linguri de pesmet pentru a evita umezeala, dupa care se pune compozitia.
Tava se introduce la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.
Placinta cu dovleac
Pofta buna!
poate iti place si:
Placinta dulce de dovleac
Placinta dulce de dovleac din: sifon, ulei, drojdie, sare, zahar, dovleac, scortisoara, faina. Ingrediente: 1 pahar cu sifon sau apă minerală 1/2 pahar cu ulei 1 pachet mic de drojdie uscată sare 4 linguri cu zahăr 1 kg dovleac scorţişoară pulbere 400 g făină Mod de preparare: Amestecaţi uleiul cu sifonul rece, omogenizaţi, adăugaţi […]
Placinta cu dovleac vanilat
27Placinta cu dovleac vanilat din: faina, sare, drjdie, apa, ulei, dovleac, zahar, zahar vanilat. Ingrediente: Pentru aluat: 600 g făină sare 1 linguriţă cu drojdie de bere apă caldă 3 linguri cu ulei Umplutura: 1 1/2 kg dovleac 1 pahar cu zahăr 1/2 linguriţă cu sare 2 linguri cu zahăr vanilat sau zahăr pudră 2 […]
Pofta buna!