Millefeuille (plăcintă franțuzească cu cremă și foietaj) din: foaie de aluat foietaj, lapte, galbenusuri de ou, zahar, faina, zahar vanilat, frisca lichida, zahar pudra. Ingrediente: 1 foaie de aluat foietaj (aproximativ 300g) 500 ml lapte integral 6 gălbenușuri de ou 125 g zahăr 40 g făină 1 pachet de zahăr vanilat (10g) 250ml frișcă lichidă […]
Reteta zilei: Placinta de legume cu ton
PrinteazaPlacinta de legume cu ton din: aluat de patiserie, ou, ulei de masline, ton, ceapa, ardei gras, usturoi, capere, lamaie, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 2 foi de aluat de patiserie
- ou batut
- 4 linguri ulei de masline
- 175gr ton
- 2 cepe, feliate
- 1 ardei gras rosu, fara seminte, tocat
- 2 catei usturoi, zdrobit
- 3 linguri capere
- 2 linguri suc de lamaie
- 5 oua
- sare si piper
- patrunjel tocat, pentru servire
Mod de preparare:
Intindeti o foaie de placinta intr-o tava si decupati marginea.
Ungeti cu ou batut, apoi intindeti si cealalta foaie, taiati marginile si lipiti-le cu ou, ca sa intaltati aluatul.
Gatiti aluatul 15 minute.
Incalziti ulei intr-o tigaie si rumeniti bucata de ton pe ambele parti, cate 2-3 minute.
Transferati pe o farfurie si rupeti bucati mici.
Adaugati ulei in tigaie si gatiti ceapa, ardeiul si usturoiul timp de 6-8 minute, amestecand din cand in cand.
Opriti focul si adaugati tonul, caperele si lamaie.
Asezonati cu sare si piper.
Incorporati apoi in aluat si spargeti oualele deasupra.
Dati la cuptor 10 minute.
Garnisiti cu patrunjel si serviti imediat.
Placinta de legume cu ton
Pofta buna!
Placinta cu carne de miel si branza cheddar
Placinta cu carne de miel si branza cheddar din: carne de miel, ulei, ceapa, morcovi, pasta de rosii, sos worcestershire, supa de miel, mazare, cartofi, praz, unt, lapte, cheddar. Timp de preparare: 20 minute, timp de gatire: 50 de minute, 4 portii. Ingrediente: 400 gr carne de miel, gatita si maruntita 1 lingura ulei 1 […]