Reteta zilei: Placinta de legume cu ton

Printeaza

Placinta de legume cu ton din: aluat de patiserie, ou, ulei de masline, ton, ceapa, ardei gras, usturoi, capere, lamaie, sare, piper, patrunjel.

 

Ingrediente: 

  • 2 foi de aluat de patiserie
  • ou batut
  • 4 linguri ulei de masline
  • 175gr ton
  • 2 cepe, feliate
  • 1 ardei gras rosu, fara seminte, tocat
  • 2 catei usturoi, zdrobit
  • 3 linguri capere
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 5 oua
  • sare si piper
  • patrunjel tocat, pentru servire

Mod de preparare:

Intindeti o foaie de placinta intr-o tava si decupati marginea.

Ungeti cu ou batut, apoi intindeti si cealalta foaie, taiati marginile si lipiti-le cu ou, ca sa intaltati aluatul.

Gatiti aluatul 15 minute.

Placinta de legume cu ton
Incalziti ulei intr-o tigaie si rumeniti bucata de ton pe ambele parti, cate 2-3 minute.

Transferati pe o farfurie si rupeti bucati mici.

Adaugati ulei in tigaie si gatiti ceapa, ardeiul si usturoiul timp de 6-8 minute, amestecand din cand in cand.

Placinta de legume cu ton
Opriti focul si adaugati tonul, caperele si lamaie.

Asezonati cu sare si piper.

Incorporati apoi in aluat si spargeti oualele deasupra.

Dati la cuptor 10 minute.

Placinta de legume cu ton
Garnisiti cu patrunjel si serviti imediat.

Placinta de legume cu ton

Placinta de legume cu ton

Placinta de legume cu ton

 

Pofta buna!

 

 

 

 

retete

Millefeuille (plăcintă franțuzească cu cremă și foietaj)

Millefeuille (plăcintă franțuzească cu cremă și foietaj) din: foaie de aluat foietaj, lapte, galbenusuri de ou, zahar, faina, zahar vanilat, frisca lichida, zahar pudra. Ingrediente: 1 foaie de aluat foietaj (aproximativ 300g) 500 ml lapte integral 6 gălbenușuri de ou 125 g zahăr 40 g făină 1 pachet de zahăr vanilat (10g) 250ml frișcă lichidă […]

retete

Placinta cu carne de miel si branza cheddar

Placinta cu carne de miel si branza cheddar din: carne de miel, ulei, ceapa, morcovi, pasta de rosii, sos worcestershire, supa de miel, mazare, cartofi, praz, unt, lapte, cheddar. Timp de preparare: 20 minute, timp de gatire: 50 de minute, 4 portii. Ingrediente: 400 gr carne de miel, gatita si maruntita 1 lingura ulei 1 […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.