Placinta cu branza si lamaie din: lamai, ricotta, parmezan, mozzarella, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, piper, unt, sare. Ingrediente: 2 lamai 300gr aluat de placinta ¾ cana ricotta ½ ceasca de parmezan ¼ ceasca mozzarella mărunțită 1 catel usturoi, tocat 2 linguri ulei de măsline 1 lingura suc de lămâie 1 praf piper […]
Reteta zilei: Placinta cu legume
PrinteazaPlacinta cu legume din: praz, unt, morcovi, ciuperci, varza de bruxelles, usturoi, crema de branza, branza, smantana, oua, mere, nuci, aluat, sare, piper.
Ingrediente:
- 225gr praz
- 165 gr unt
- 225gr morcovi, cuburi
- 225gr ciuperci, feliate
- 225gr varza de bruxelles, sferturi
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 115gr crema de branza
- 115gr branza, rasa
- 150ml smantana
- 2 oua, batute
- 225gr mere
- 225gr nuci cajuu sau de pin
- 350gr aluat de patiserie (foi de placinta)
- sare si piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180C. Curatati si spalati foarte bine prazul. Taiati felii si uscati pe prosoape de hartie.
Incalziti 40gr unt intr-o tigaie si gatiti prazul impreuna cu morcovul timp de 5 minute.
Adaugati ciupercile, varza de bruxelles si usturoiul si mai gatiti 2 minute.
Tranferati legumele intr-un bol si lasati sa se arceasca.
Intr-un alt bol amestecati branzeturile cu smantana si oualele.
Asezonati si adaugati peste legumele care s-au racit.
Curatati si taiati merele cuburi, adaugati peste legume, impreuna cu nucile.
Topiti restul de unt si ungeti o tava rotunda si 2/3 din aluat. Asezati in tava pe masura ce le ungeti.
Adaugati amestecul de legume. Taiati aluatul care depaseste marginile tavii.
Ungeti restul de aluat si taiati bucati pe care le asezati deasupra amestecului de legume.
Coaceti 35-40 de minute. Lasati sa se odihneasca 5 minute.
Placinta cu legume
Pofta buna!
Reteta zilei: Placinta cu branza si lamaie
Placinta cu mere, lamaie si scortisoara
Placinta cu mere, lamaie si scortisoara din: faina, zahar, unt, oua, mere, lamaie, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 3 linguri zahăr pudră 180 g unt 1 gălbenuş 4 linguri apă rece Pentru umplutură: 5 mere 100 g zahăr 1 lămâie 1 linguriţă scorţişoară 1 ou, pentru uns Mod de preparare: Amesteci făina cu […]