Reteta zilei: Placinta cu mere si caramel

Printeaza

Placinta cu mere si caramel din: aluat, mere, unt, zahar brun, apa, scortisoara, sare, faina.

Ingrediente: 

  • 300 gr aluat
  • 3-4 mere, curatate si taiate felii subțiri
  • 6 linguri unt
  • 1/2 cana zahăr brun
  • ¼ cana apă
  • ¼ linguriță scorțișoară
  • ¼ linguriță de sare
  • 3 linguri faina

Ingrediente topping crocant:

  • 1 cana faina
  • 1 cana zahăr brun
  • ¼ cana unt

Mod de preparare :

Incalziti cuptorul la 200C. Puneti aluatul intr-o tava de copt si adaugati merele.

Într-o cratiță mică, amestecati împreună untul, zahar brun, apa, scorțișoară, sare și făină și se aduce la fierbere.

Gatiti timp de 1 minut și opriti focul. Pastrati deoparte.

Cu ajutorul unui mixer bateti ingredientele pentru topping-ul crocant aproximativ 3-4 minute.

Se toarnă amestecul de caramel peste mere. Amestecati si apoi turnati amestecul crocant.

Coaceti acoprit timp de 15 minute la 200C.

Scoateți folia, scadeti temperatura la 170C si mai coaceti încă 35-40 minute.

Lasati sa se raceasca si serviti.

 

Placinta cu mere si caramel

Placinta cu mere si caramel

 

Pofta buna!

 

 

 

Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească

Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească din: oua, zahar, faina, iaurt, coaja si zeama de portocale, extract de vanilie, unt, praf de copt, sare. Portokalopita este o desert tradițional grecesc cunoscut pentru gustul său bogat de portocale și textura sa fragedă.   Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1 cană […]

Plăcintă cu Brânză Sărată – Rețetă Tradițională

Plăcintă cu Brânză Sărată – Rețetă Tradițională din: faina, unt, branza sarata, oua, smantana, praf de copt, sare, ulei. Această plăcintă  este ușor de pregătit și perfecta pentru desert sau gustare. Ingrediente: 300g de făină 150g de unt rece tăiat în cubulețe 200g de brânză sărată, fărâmată 2 ouă 100ml de smântână 1 linguriță de […]

 

Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională

Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională din: branza sarata, faina, unt, oua, iaurt, praf de copt, sare, piper, ou. Ingrediente: 500g de brânză sărată (telemea sau feta) 300g de făină 150g de unt rece 2 ouă 100ml de iaurt 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de sare 1/2 […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna placinta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.