Reteta zilei: Placinta cu mere, scortisoara si aroma de lamaie
PrinteazaPlacinta cu mere, scortisoara si aroma de lamaie din: faina, unt, sare, zahar, ou, otet, apa cu gheata, mere, suc de lamaie, sare, zahar brun, amidon, scortisoara.
Ingrediente pentru aluat:
- 3 cesti faina
- ¾ cană unt rece, tăiat bucăți mici
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahăr
- 1 ou bătut
- 1 lingura oțet
- 4-5 linguri apă cu gheață
- 1 ou +2 lingurite de apa, amestecate
Ingrediente pentru umplutura:
- 12 cani mere, fara coaja, cuburi
- 1 lingura suc proaspat de lamaie
- ¾ cana de zahar
- ¼ linguriță sare
- ⅓ cană de zahăr brun
- 4-5 linguri amidon
- ¾ linguriță scorțișoară
- 1 ou batut
- zahar
Mod de preparare:
Pentru pregatirea aluatului, combinati făină, sare și zahăr într-un bol, se adauga unt și se amesteca.
Bateti oul, oțet și 4 linguri apa intr-un castron mic și se adaugă la amestecul de făină. Folosind o furculiță, amestecati bine.
Framantati aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Impartiti in 2 si inveliti in folie alimentara.
Dati la frigider cel puțin 45 de minute. Intindeti aluatul si apoi asezati unul din ele in tava rotunda. Ungeti cu albus.
Tineti la frigider pana pregatiti umplutura. Preincalziti cuptorul la 180C.
Pentru pregatirea umpluturii, puneti mere într-o cratita mare si se amesteca cu sucul de lamaie.
Adăugați făina, zahar, sare, scortisoara si amidon. Se amestecă bine și se aduce la foc mediu-mare să fiarbă.
Se fierbe timp de 3 minute.
Adaugati in tava peste aluat, apoi asezati deasupra cel de-al doilea aluat. Ungeti cu ou. Se presara cu zahar.
Coaceti timp de 30 minute. Lasati sa se raceasca, taiati si serviti.
Placinta cu mere, scortisoara si aroma de lamaie
Pofta buna!
Ce bine arata placinta cu mere