Placinta de mere cu pesmet din: faina, drojdie, zahar, bors, mere, pesmet, scortisoara. Ingrediente: 1 cub drojdie proaspătă făină cât cuprinde câte 1 linguriţă sare şi zahăr 250 g margarină 350 ml borş 5-6 mere 1/2 linguriţă scorţişoară pesmet Mod de preparare: Se rad merele şi se gătesc pe foc mic. Se adaugă scorţişoara […]
Reteta zilei: Placinta cu mere
PrinteazaPlacinta cu mere din: faina, unt, oua, iaurt, drojdie, ulei, zahar pudra, sare, esenta de vanilie, mere, zahar, scortisoara, zahar vanilat si smantana.
Ingrediente:
pentru foi:
- 600 g faina
- 200 g unt (la temperatura camerei)
- 2 oua
- 6 linguri iaurt
- ½ plic drojdie uscata
- 5 linguri ulei
- 7 linguri zahar pudra
- 1 praf de sare
- 1 esenta vanilie
pentru umplutura:
- 10 mere potrivite
- ¾ cana zahar
- 1 plic scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
sos:
- 1 ou
- 3 linguri smantana
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat bun si se lasa putin la dospit, timp in care se prepara umplutura.
Rade merele. Se amesteca cu zaharul, vanilia si scortisoara.
Intinde doua foi din aluat, direct pe hartia de copt.
Unge tava de cuptor cu ulei, se aseaza prima foaie, se adauga apoi umplutura si deasupra cealalta foaie.
Se inteapa foaia din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute.
Apoi se adauga sosul din amestecarea oului cu smantana, vanilia si zaharul pudra pe toata suprafata foii si se maid a la cuptor pentru aproximativ 10 minute.
Se lasa la racit, apoi se taie si se pudreaza dupa preferinte.
Placinta cu mere
Pofta buna!
Pofta buna!
Una din cele mai bune si simple retete
Buna placinta