Reteta zilei: Placinta cu nuci si sirop de artar

Printeaza

Placinta cu nuci si sirop de artar din: aluat de patiserie, zahar brun, faina, sirop de artar, unt, sare, oua, esenta de vanilie, scortisoara, nucsoara, nuci.

 

Ingrediente:

  • 400gr aluat de patiserie
  • 1/3 cană de zahăr brun
  • 2 linguri de făină
  • 1 1/4 cani sirop de arțar
  • 3 linguri unt, topit și răcit
  • 1/4 linguriță sare
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/8 linguriță scorțișoară
  • 1/8 linguriță nucșoară
  • 1 1/2 cani de nuci, jumatati

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 160C.

Se intinde aluatul intr-o tava rotunda, se toarnă nucile.

Într-un bol mediu amestecati ouale.

Adaugati zahar brun, faina, sirop de arțar, sare, scorțișoară și nucșoară.

Bateti până sunt bine amestecate. Adăugați esenta de vanilie și untul topit și răcit.

Amestecati împreună și se toarnă peste nuci. Coaceți timp de 45 minute.

Se răcește la temperatura camerei și se servește.

 

Placinta cu nuci si sirop de artar

Placinta_cu_nuci_si_sirop_de_artar_08

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Placinta cu mere, stafide si nuci

Placinta cu mere, stafide si nuci din: zahar, ulei, oua, apa minerala, praf de copt, faina, mere, nuci, stafide, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat (o tava mare): 21 linguri zahăr 21 linguri ulei 2 ouă 21 linguri apă minerală un plic praf de copt stins în zeamă de lămâie făină cât cuprinde Pentru umplutură: un kg […]

Placinta cu nuci si pere

Placinta cu nuci si pere din: faina, zahar, sare, unt, pere, nuci, zahar. Ingrediente: 300 g făină 2 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 225 g unt 160 ml apă rece 2-3 pere bergamote 100 g zahăr nuci un gălbenuş   Mod de preparare: Pentru aluat, făina se amestecă cu zahărul şi sarea. Se adaugă untul, […]

 

Placinta cu nuci si migdale

Placinta cu nuci si migdale din: aluat pentru foitaj, nuci, zahăr, lămâie, coaja de portocala, sare, margarină, zahăr vanilinat, migdale, făină sau amidon. Ingrediente: 1 pachet (400 g) aluat pentru foitaj 250 g nuci 250 g zahăr 1 lămâie coaja de la 1 portocală praf de sare 200 g margarină 2 plicuri zahăr vanilinat 100 g migdale măcinate 2 linguri făină sau amidon Mod de preparare: […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.