Reteta zilei: Placinta de peste

Printeaza

Placinta de peste din: file de peste, file de cod afumat, lapte, lamaie, dafin, cimbru, boabe de piper, unt, patrunjel, sos de peste, ciuperci, sare, piper, piper cayenne, piure de cartofi, rosii, branza cheddar.

 

Ingrediente: 

  • 450gr file de peste
  • 225gr file de cod afumat
  • 300ml lapte
  • 1/2 lamaie, feliata
  • 1 frunza dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • 4-5 boabe de piper
  • 50gr unt
  • 2 linguri patrunjel, tocat
  • 1 lingurita sos de peste
  • 150gr ciuperci, feliate
  • sare si piper
  • piper cayenne
  • Ingrediente topping:
  • 450gr piure de cartofi
  • 50gr unt
  • 2 rosii, feliate
  • 25gr branza cheddar, rasa

 

 

Mod de preparare:

Puneti pestele intr-o tigaie, adaugati laptele, feliile de lamaie, dafin, cimbru si boabele de piper.

Aduceti la fierbere si gatiti 5 minute. Strecurati si pastrati laptele. Indepartati pielea si oasele de la peste.

Placinta de peste
Topiti jumatate din cantitatea de unt intr-o tiagie si gatiti 1 minut.

Adaugati laptele, fierbeti, amestecand pana cand se ingroasa putin, dar este cremos.

Presarati patrunjel si adaugati sos de peste. Asezonati, dupa preferinta.

Intr-o alta tigaie, topiti restul de unt si sotati ciupercile.

Placinta de peste
Adaugati apoi peste peste si amestecati. transferati intr-un vas de copt.

Preincalziti cuptorul. Bateti piureul cu untul pana se omogenizeaza.

Asezonati si adaugati peste peste. Aranjati compozitia in tava si asezati deasupra rosiile, apoi presarati branza rasa.

Dati la cuptor 20-25 de minute si apoi serviti preparatul cald.

Placinta de peste

Placinta de peste

Placinta de peste

 

Pofta buna!

 

 

 

 

retete

Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională

Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională din: branza sarata, faina, unt, oua, iaurt, praf de copt, sare, piper, ou. Ingrediente: 500g de brânză sărată (telemea sau feta) 300g de făină 150g de unt rece 2 ouă 100ml de iaurt 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de sare 1/2 […]

retete

Plăcintă cu banane coapte și nucă

Plăcintă cu banane coapte și nucă din: faina, unt, zahar, sare, apa rece, banane coapte, zahar brun, scortisoara, nuca, suc de lamaie.   Pentru aluatul de plăcintă, veți avea nevoie de: 200 g făină 100 g unt (rece și tăiat cubulețe) 1 lingură zahăr 1 praf de sare 3-4 linguri apă rece   Mod de […]

retete

Plăcintă cu brânză, mărar şi ceapă

Plăcintă cu brânză, mărar şi ceapă din: faina alba, drojdie, sare de mare, ulei de masline, apa calduta, branza sarata, ceapa verde, marar.   Ingrediente:  400 g făină albă 20 g drojdie proaspătă 1 linguriţă sare de mare 50 ml ulei de măsline 300 ml apă călduţă 1 kg brânză sărată 1 legătură ceapă verde […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.