Reteta zilei: Placinta cu sparanghel

Printeaza

Placinta cu sparanghel din: unt, unt topit, parmezan, branza gruyere, sparanghel, praz, faina, praf de copt, piper, sare de mare, smantana, oua, mustar dijon, sos sriracha, piper cayenne, arpagic.

 Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 1 lingura unt nesărat
  • 2 linguri unt nesarat, topit
  • 3 linguri parmezan ras
  • 240gr brânză gruyere, tocata
  • 2 cesti sparanghel, rupt bucati
  • 4 fire praz, tocat
  • ½ ceasca făină
  • ¾ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita piper proaspat
  • ¼ lingurita sare de mare
  • 1 cană smantana
  • 4 oua, ușor bătute
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • ⅛ lingurita sos sriracha sau piper cayenne
  • arpagic tocat, pentru ornat

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C. Ungeti cu unt o tava de placinta. Se presara parmezan ras uniform în partea de jos și pe lateral.

Pastrati deoparte.

Într-un bol mare combinati branza, sparanghelul și prazul. Se presară amestecul sparanghel în tava.

În alt bol, amestecati împreună făină, praf de copt, sare și piper. Adaugati smantana, ouă, muștar și untul topit și amestecati pana se combina.

Turnati usor in tava. Se presara sriracha sau piper cayenne.

Coaceți aproximativ 30 de minute. Lăsați placinta să se odihnească timp de 15 minute înainte de servire.

Se taie în felii, se presara cu arpagic și se servește calda sau la temperatura camerei.

 

Placinta cu sparanghel

Placinta cu sparanghel

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna placinta cu sparanghel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.