Reteta zilei: Placinte cu pui, cartofi si spanac
PrinteazaPlacinte cu pui, cartofi si spanac din: aluat, ulei de masline, piept de pui, usturoi, ceapa, cartofi, telina, pastarnac, cimbru, salvie, vin alb, supa de pui, spanac, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 8 foi de aluat
- 6 linguri ulei de masline
- 3 bucati piept de pui dezosat, maruntit
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 ceapa, cuburi
- 2 cartofi, cuburi
- 5 tulpini de telina, cuburi
- 3 radacini pastarnac, cuburi
- 2 lingurite cimbru uscat
- 2 lingurite salvie
- ½ ceasca de vin alb
- 2 cani de supa de pui
- 120gr spanac
- 2 linguri patrunjel, tocat
- Sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170C.
Asezati 4 foi de aluat pe o suprafata de lucru si taiati cu ajutorul unei cani forme potrivite.
Repetati procesul pentru restul de foi de aluat. Asezati formele de aluat intr-o tava de briose.
Cu 2 linguri de ulei de masline ungeti fiecare bucata de aluat din forma.
Coaceti timp de aproximativ 8-11 minute. Intre timp, incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare la foc mediu.
Adaugati carnea de pui si asezonati cu un varf de cutit de sare si piper.
Gatiti carnea de pui aproximativ 5-7 minute. transfera intr-un vas acoperit si pastrati deoparte.
Se adauga 3 linguri de ulei de masline, impreuna cu usturoi, ceapa, cartofi, telina, pastarnacul si se condimenteaza cu sare si piper.
Gatiti aproximativ 7 minute. reduce focul, adaugati cimbru si salvie, se amesteca si se combina.
Adaugati vin alb si se lasa la gatit aproximativ 2 minute.
Adaugati supa de pui. De asemenea, adaugati spanacul si carnea de pui.
Lasati sa fiarba, amestecand des, aproximativ 8-11 minute. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.
Umpleti aluatul din tava cu amestecul de pui si legume. Servi placintele calde.
Placinte cu pui, cartofi si spanac
Pofta buna!