Reteta zilei: Placinte cu pui, cartofi si spanac

Printeaza

Placinte cu pui, cartofi si spanac din: aluat, ulei de masline, piept de pui, usturoi, ceapa, cartofi, telina, pastarnac, cimbru, salvie, vin alb, supa de pui, spanac, patrunjel, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 8 foi de aluat
  • 6 linguri ulei de masline
  • 3 bucati piept de pui dezosat, maruntit
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 ceapa, cuburi
  • 2 cartofi, cuburi
  • 5 tulpini de telina, cuburi
  • 3 radacini pastarnac, cuburi
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 2 lingurite salvie
  • ½ ceasca de vin alb
  • 2 cani de supa de pui
  • 120gr spanac
  • 2 linguri patrunjel, tocat
  • Sare si piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C.

Asezati 4 foi de aluat pe o suprafata de lucru si taiati cu ajutorul unei cani forme potrivite.

Repetati procesul pentru restul de foi de aluat. Asezati formele de aluat intr-o tava de briose.

Cu 2 linguri de ulei de masline ungeti fiecare bucata de aluat din forma.

Coaceti timp de aproximativ 8-11 minute. Intre timp, incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare la foc mediu.

Adaugati carnea de pui si asezonati cu un varf de cutit de sare si piper.

Gatiti carnea de pui aproximativ 5-7 minute. transfera intr-un vas acoperit si pastrati deoparte.

Se adauga 3 linguri de ulei de masline, impreuna cu usturoi, ceapa, cartofi, telina, pastarnacul si se condimenteaza cu sare si piper.

Gatiti aproximativ 7 minute. reduce focul, adaugati cimbru si salvie, se amesteca si se combina.

Adaugati vin alb si se lasa la gatit aproximativ 2 minute.

Adaugati supa de pui. De asemenea, adaugati spanacul si carnea de pui.

Lasati sa fiarba, amestecand des, aproximativ 8-11 minute. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.

Umpleti aluatul din tava cu amestecul de pui si legume. Servi placintele calde.

Placinte cu pui, cartofi si spanac

 

Placinte_cu_pui_cartofi_si_spanac_14

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.