din: foi de placinta, urzici, ceapa, branza de vaci, oua, ulei, sare, piper. Plăcintele cu urzici reprezintă o rețetă tradițională românească, perfectă pentru un prânz sau o cină rapidă și sățioasă. Combinând gustul unic al urzicilor cu brânza și ouăle, aceste plăcinte sărate sunt nu […]
Reteta zilei: Placinte cu pui si legume
PrinteazaPlacinte cu pui si legume din: unt, ceapa, morcov, telina, sare, piper, usturoi, cimbru, faina, vin alb, supa de pui, mustar de dijon, mazare, carne de pui, aluat de patiserie, ou.
Ingrediente:
- 2 linguri de unt
- 1/2 ceapa, tocata
- 1 morcov, tocat
- 1 tulpina de telina, tocata
- Sare si piper negru proaspat macinat
- 2 catei de usturoi, tocat
- 2 lingurite cimbru uscat
- 1 lingura faina
- 1/2 ceasca de vin alb
- 1 cana supa de pui
- 1 lingurita mustar de Dijon
- 1/2 cana de mazare
- 1 1/2 cani carne de pui fiarta si tocata
- 2-3 foi aluat de patiserie
- 1 ou
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C. Se topeste untul intr-o tigaie mare la foc mediu. Gatiti ceapa, morcovii, telina cu sare si piper, dupa gust, aproximativ 10 minute.
Se adauga usturoiul si cimbrul si gatiti pentru inca un minut, amestecand frecvent. Adaugati faina si gatiti aproximativ 1 minut.
Puneti vin, supa si mustar si gatiti cateva minute. Adaugati mazarea si carnea de pui si gatiti la foc mic 5-10 minute.
Opriti focul si pastrati deoparte. Pe o suprafata presarata cu faina, se intinde aluatul si se taie in 4 patrate.
Puneti patratele pe foaie de copt si adaugati amestec de pui in mijloc.
Formati triunghiuri si aplatizati marginile cu ajutorul unei furculite.
Bateti oul si ungeti placintele. Crestati usor si dati la cuptor aproximativ 30 de minute.
Lasati sa se raceasca cel putin 10-15 de minute inainte de servire.
Placinte cu pui si legume
Pofta buna!
Ravioli, Pierogi și Dumplings: O Călătorie Globală prin Poveștile Plăcintelor Umplute
O Călătorie Globală prin Poveștile Plăcintelor Umplute. Plăcintele umplute sunt o prezență constantă în bucătăriile din întreaga lume, fiecare cultură adaptându-le după propriile tradiții și ingrediente locale. De la ravioli italieni la pierogi polonezi și dumplings asiatici, aceste preparate culinare împărtășesc o structură similară – o învelitoare exterioară moale care ascunde […]
Pofta buna!