Reteta zilei: Placintele cu piersici

Printeaza

Placintele cu piersici din: margarina, faina, ou, apa rece, lapte batut, piersici, zahar brun, amidon, rom, esenta de vanilie, zahar.

 

Ingrediente aluat:

  • 1 1/2 cesti de margarina
  • 3 cani faina
  • 1 ou, batut
  • 5 linguri de apa rece
  • 1 1/2 linguri lapte batut

Ingrediente umplutura:

  • 3 piersici, fara samburi si feliate
  • 1/4 – 1/2 cana zahar brun
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 lingura rom
  • 1/2 lingurita de esenta de vanilie
  • lapte batut pentru periere
  • Zahar, pentru topping

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, se combina margarina si faina.

Amestecati pana la omogenizare si adaugati oul batut, apa rece si laptele batut. Framantati aluatul cu o lingura de lemn sau o spatula.

Aluatul trebuie sa fie neted, nu lipicios. Impartiti aluatul in 4 bile, aoperiti cu folie de plastic si dati la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Intre timp preparati umplutura. Intr-un alt bol mare, se combina piersici, zahar brun, amidon de porumb, rom si vanilie.

Se amesteca cu o lingura sau o spatula pentru a se combina. Pastrati amestecul deoparte.

Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava puneti hartie de copt.

Pentru a pregati placintelele intindeti fiecare bucata de aluat sub forma de cerc.

Turnati umplutura in centrul fiecarui aluat de placinta. Acoperiti umplutura si incretiti marginile.

Ungeti cu lapte batut si presarati zahar. Dati la cuptor 20-25 de minute. Lasati sa se raceasca si serviti cu topping dupa preferinta.

Placintele cu piersici

Placintele cu piersici

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Foarte tare!

  2. Se poate folosi orice umplutura la placintelele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.