Reteta zilei: Platica umpluta cu telina

Printeaza

Platica umpluta cu telina din: platica, telina, morcov, cuscus, patrunjel, ulei, unt, sare si piper alb.

 

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de plătică
  • 200 gr ţelină
  • 100 gr morcov
  • 50 gr cuşcuş
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 20 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper alb

 

Mod de preparare:

Peştii se curăţă, se spa­lă, se eviscerează, se şterg de apă şi se condimentează cu sare şi piper pe interior.

Platica_umpluta_cu_telina_02

Ţelina şi morcovii se curăţă, se spală, se scurg bi­ne de apă, trei sferturi din cantitate se taie bastonaşe, iar restul în felii mai mari.

Platica_umpluta_cu_telina_03

Legumele se călesc pâ­nă se înmoaie puţin într-o tigaie cu unt, se adaugă cuşcuşul şi pătrunjelul tocat, apoi se condimentează du­pă gust şi se căleşte totul.

Platica_umpluta_cu_telina_04

Peştii se umplu cu acestă compoziţie, apoi se pun într-o tavă unsă cu ulei, în jurul lor se pun feliile de le­gume, se condimentează, se stropesc cu ulei şi puţi­nă apă şi se coc în cuptor la i8o°C circa 20 minute.

Platica_umpluta_cu_telina_05

Platica umpluta cu telina

Platica_umpluta_cu_telina

 

Poftă bună!

 

 

Platica la cuptor cu legume

Platica la cuptor cu legume din: rosii, zahar, ulei de masline, cartofi noi, lamaie, dafin, cimbru, busuioc, platica, vin, pesmet, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:  8 rosii 2 linguri zahar 200ml ulei de masline 450gr cartofi noi 1 lamaie, feliata 1 frunza dafin 1 crenguta cimbru 8 frunze busuioc 1 platica (1 kg) 150ml vin […]

Platica murata cu rosii cherry 

Platica murata cu rosii cherry din: platica, otet, ulei, ceapa, rosii, sare, piper, dafin. Ingrediente: 2 kg plătică 250 ml oţet 750 ml apă 1 pahar ulei 500 g ceapă 1,5-2 kg roşii cherry sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele; se îndepărtează capetele, codiţele şi aripioarele; se porţionează. Se aşază intr-un vas, se […]

Platica la murat

Platica la murat din: platica, otet, ulei, ceapa, rosii, sare, piper, dafin. Ingrediente: 2 kg plătică 250 ml oţet 750 ml apă 1 pahar ulei 500 g ceapă 1,5 kg roşii sau 2 căni de bulion sare piper frunze de dafin   Mod de preparare: Se curăţă peştele; se îndepărtează capetele, codiţele şi aripioarele; se […]

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Nu stiu, dar zic ca merita sa incercam pestele, sa vedem cum iese!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.