Reteta zilei: Pomana porcului in aluat
PrinteazaO reteta delicioasa de pomana porcului in aluat din: fleica de porc, slaninuta, ciuperci, vin alb, ulei, sare, faina, lapte si drojdie.
- 500 g fleica de porc
- 150 g slaninuta
- 1 cutie ciuperci
- 1 cana vin alb
- ulei
- sare
pentru aluat:
- 500 g faina
- 1 cana lapte
- 1 cub drojdie
- sare
Mod de preparare:
Taie carnea în cuburi mai măricele. Rumeneşte carnea împreună cu slăninuţa. Spre final, adaugă ciupercile şi un praf de sare. Stinge cu vin şi lasă să mai fiarbă un minut, două.
Dizolvă drojdia în jumătate din cantitatea de lapte şi trei linguri cu făină. Lasă maiaua la dospit zece minute. Cerne făina cu un praf de sare. Pune maiaua şi restul de lapte. Frământă un aluat potrivit de tare.
Lasă aluatul la dospit o oră, împarte-l apoi în două. Intinde prima parte într-un vas uns cu ulei, pune umplutura de carne. Acoperă cu cealaltă parte de aluat. Modelează din aluat clopoţei sau brăduţi şi aşază-i deasupra. Lasă la cuptor, la foc moderat, 45 de minute.
Pomana porcului in aluat
Pofta buna!
Asta e o reteta interesanta daca e s-o luam asa
Super buna reteta asta, trebuie s-o incerc