Reteta zilei: Porc caramelizat cu aroma de usturoi

Printeaza

Porc caramelizat cu aroma de usturoi din: porc, creveti, sos de soia, vin de orez, ceapa, usturoi, anason, condimente, zahar, apa calda, orez, oua fierte, frunze verzi de legume.

 

Ingrediente: 

  • 500 g carne de porc, cuburi
  • 2 linguri de creveți uscați inmuiati timp de 30 minute și tocati
  • 1/4 cană (50 ml) sos de soia
  • 4 linguri de sos de soia negru
  • 1/4 cană (50 ml) vin de orez
  • 4 linguri de ceapă prajita
  • 2 linguri usturoi prăjit
  • 2 stele anason
  • 1 varf de cutit de condimente
  • 2 linguri de zahăr
  • apă caldă

Ingrediente pentru servire:

  • orez si oua fierte tari
  • frunze verzi de legume

 

Mod de preparare:

Într-o tigaie mare sau wok, se adaugă în carnea de porc cubulete si se gateste timp de aproximativ 10 minute.

Adaugati creveți, zahăr, anason stelat, condimente și se amestecă timp de 30 de secunde.

Adaugati sosurile, ceapa, usturoiul și ½ din vinul de orez și se amestecă pentru încă un minut.

Se acopera si se fierbe timp de 5 minute.

Adaugati apă fierbinte suficient cat sa acopere carnea de porc și se fierbe timp de 30 minute.

După 30 minute, se adaugă vinul de orez rămas și se acoperă pentru inca 2 minute.

Serviti cu orez si oua fierte si frunze de legume.

 

Porc caramelizat cu aroma de usturoi

Porc_caramelizat_cu_aroma_de_usturoi_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta, si am zis ca nu mai mananca (sunt la dieta)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.