Reteta zilei: Porc cu legume si fidea
PrinteazaPorc cu legume si fidea din: fidea, porc, ulei, ghimbir, salata verde, fasole verde, ardei iute, ardei gras, sare, piper, alge marine, sos worcestershire, sos de soia sos de stridii, zahar, piper alb.
Ingrediente:
- 300g fidea
- 200g carne de porc fără os tăiata în felii subțiri
- 4 1/2 linguri ulei
- 1 bucatica radacina ghimbir, ras
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- 200g varza
- 115g fasole verde
- 1 ardei iute, fara seminte, taiat în fâșii fine
- 1 ardei gras rosu, fara seminte si taiat
- sare si piper negru măcinat
- 4 lingurite alge marine, pentru ornat
Ingrediente pentru mix de condimente:
- 4 linguri de sos Worcestershire
- 1 lingura de sos de soia
- 1 lingura de sos de stridii
- 1 lingura zahăr
- 1/2 lingurita sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Gatiti fideaua în conformitate cu instrucțiunile de pe pachet. Se scurge bine si se pune deoparte.
Asezonati carnea de porc cu sare si piper.
Incalziti 1 1/2 linguri ulei într-un wok.
Adaugati carnea de porc și se gateste cateva minute. Scoateți din tigaie.
Ștergeți wok-ul cu hârtie de bucătărie și se încălzește restul de ulei. Se adauga ghimbir, usturoi și varza și se amestecă timp de 1 minut.
Se adaugă fasolea, se amestecă până înmoaie, apoi se adaugă ardeii și se gateste timp de 1 minut.
Încorporati carnea de porc si se adauga taiteii.
Se amestecă toate ingredientele pentru mix de condimente și se incorporeaza in preparat. Gatiti 2-3 minute.
Se serveste imediat, cu alge marine.
Porc cu legume si fidea
Pofta buna!