Reteta zilei: Porc cu legume si fidea

Printeaza

Porc cu legume si fidea din: fidea, porc, ulei, ghimbir, salata verde, fasole verde, ardei iute, ardei gras, sare, piper, alge marine, sos worcestershire, sos de soia sos de stridii, zahar, piper alb.

 

Ingrediente: 

  • 300g fidea
  • 200g carne de porc fără os tăiata în felii subțiri
  • 4 1/2 linguri ulei
  • 1 bucatica radacina ghimbir, ras
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 200g varza
  • 115g fasole verde
  • 1 ardei iute, fara seminte, taiat în fâșii fine
  • 1 ardei gras rosu, fara seminte si taiat
  • sare si piper negru măcinat
  • 4 lingurite alge marine, pentru ornat

Ingrediente pentru mix de condimente:

  • 4 linguri de sos Worcestershire
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingura de sos de stridii
  • 1 lingura zahăr
  • 1/2 lingurita sare
  • piper alb măcinat

 

Mod de preparare:

Gatiti fideaua în conformitate cu instrucțiunile de pe pachet. Se scurge bine si se pune deoparte.

Asezonati carnea de porc cu sare si piper.

Incalziti 1 1/2 linguri ulei într-un wok.

Adaugati carnea de porc și se gateste cateva minute. Scoateți din tigaie.

porc_cu_legume_si_fidea

Ștergeți wok-ul cu hârtie de bucătărie și se încălzește restul de ulei. Se adauga ghimbir, usturoi și varza și se amestecă timp de 1 minut.

Se adaugă fasolea, se amestecă până înmoaie, apoi se adaugă ardeii și se gateste timp de 1 minut.

Încorporati carnea de porc si se adauga taiteii.

Se amestecă toate ingredientele pentru mix de condimente și se incorporeaza in preparat. Gatiti 2-3 minute.

porc_cu_legume_si_fidea_02
Se serveste imediat, cu alge marine.

porc_cu_legume_si_fidea_03

Porc cu legume si fidea

porc_cu_legume_si_fidea_03

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.