Reteta zilei: Porc cu legume si paste

Printeaza

Porc cu legume si paste din: ulei de masline, porc, sare, piper, ceapa, telina, morcov, usturoi, ciuperci, dafin, rozmarin, cimbru, piure de rosii, vin rosu, paste.

 

Ingrediente: 

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 kg carne de porc fara os
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 1 ceasca ceapa tocata
  • 1 tulpină de țelină, cuburi
  • 1 morcov, curatat si taiat cubulete
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 240gr ciuperci, felii
  • 2 frunze de dafin
  • 2 fire de rozmarin
  • 4 crengute de cimbru
  • 1 cutie piure de rosii
  • 1/3 cana vin roșu
  • paste fierte, pentru servire

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 150C.

Se taie carnea de porc în 3-4 bucăți mari. Se presara cu sare și piper.

Porc_cu_legume_si_paste

Într-o cratita la foc mare mediu se adaugă uleiul de măsline.

Se adaugă carnea de porc si rumniti pe toate părțile, timp de 10-12 minute.

Porc_cu_legume_si_paste_02

Se transferă carnea de porc pe o farfurie și se adaugă ceapa, telina, morcov, usturoi și ciuperci in cratita.

Se presară cu sare și se fierbe la foc mediu 4-5 minute.

Porc_cu_legume_si_paste_03
Legati rozmarin și cimbru si adaugati in cratita, împreună cu frunzele de dafin.

Se adauga roșiile, vin roșu si se incorporeaza carnea de porc.

Porc_cu_legume_si_paste_04
Acoperiti cu un capac si gatiti timp de 2 1/2 ore.

Porc_cu_legume_si_paste_06
Lasati sa se odihneasca si serviti cu paste.

Porc_cu_legume_si_paste_07

Porc cu legume si paste

Porc_cu_legume_si_paste_07

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Friptura de porc cu paste

Friptura de porc cu paste din: cotlete de porc, salvie, ceapa, morcov, telina, pasta de rosii, ardei, masline, paste, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc 6 frunze de salvie 1 ceapă roşie, tocată mărunt 1 morcov, tocat mărunt 1 codită de ţelinâ, tocată mărunt 3 linguri pastă de roşii deshidratate 1 ardei gras, tocat […]

Paste cu ciuperci si piept de porc

Paste cu ciuperci si piept de porc din: hribi congelaţi, piept de porc neafumat, ulei, vin alb sec, tăieţei laţi, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 pungă hribi congelaţi 150 g piept de porc neafumat 1 lingură ulei 200 ml vin alb sec 1 pungă tăieţei laţi 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Pieptul de porc se taie cuburi care se pun la […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Referitor la carnea de porc, uite aici cateva tipuri: http://www.zdupes.ro/blog/idei-pentru-un-gratar-perfect

    filet mignon-ul pare o varianta perfecta pentru reteta asta. nu are atat de multa grasime.

  2. Arata foarte bine porcul cu legume si paste!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.