Reteta zilei: Portocale cu crema de frisca

Printeaza

O reteta delicioasa de portocale cu crema de frisca din: portocale, frisca, zahar, esenta de portocale si 2 pliculete de gelatina.

Portocale cu crema de frisca

Ingrediente:

  • 800 gr portocale
  • 200 gr frişca
  • 100 gr zahăr
  • 1 sticlută esenţă de portocale
  • 2 pliculeţe de gelatină

 

 

 

Mod de preparare:

Portocalele se spală, se şterg, pentru fiecare se taie o felie la capătul unde a fost codiţa, încât să nu se ajungă la miez, atât cât să poată sta bine pe platou. Se taie şi la celălat ca­păt, se scoate miezul fără a rupe coaja, apoi acesta se stoarce bine de zeamă, se amestecă cu zahărul şi cu gelatina şi se înfierbântă pe flacără mică.

Portocale_cu_crema_de_frisca_02

După ce zahărul şi ge­latina sunt dizolvate, se la­să să se răcească, se încor­porează esenţa de portoca­le şi frişca. Din această com­poziţie se formează mingi- uţe de mărimea portoca­lelor.

Portocale_cu_crema_de_frisca_03

Ca să se dea o formă mai estetică desertului, coa­ja se crestează şi se îndoaie alternativ feliile, înainte de a fi umplute cu mingiuţele formate anterior. La final se ornează cu frişcă.

Portocale_cu_crema_de_frisca_04

Pentru a obtine o compozitie mai consistenta pentru umplutura, miezul portocalelor se marunteste cu un blender si se fierbe odata cu sucul.

Portocale cu crema de frisca

Portocale_cu_crema_de_frisca

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.