Reteta zilei: Portocale cu crema de frisca
PrinteazaO reteta delicioasa de portocale cu crema de frisca din: portocale, frisca, zahar, esenta de portocale si 2 pliculete de gelatina.
Ingrediente:
- 800 gr portocale
- 200 gr frişca
- 100 gr zahăr
- 1 sticlută esenţă de portocale
- 2 pliculeţe de gelatină
Mod de preparare:
Portocalele se spală, se şterg, pentru fiecare se taie o felie la capătul unde a fost codiţa, încât să nu se ajungă la miez, atât cât să poată sta bine pe platou. Se taie şi la celălat capăt, se scoate miezul fără a rupe coaja, apoi acesta se stoarce bine de zeamă, se amestecă cu zahărul şi cu gelatina şi se înfierbântă pe flacără mică.
După ce zahărul şi gelatina sunt dizolvate, se lasă să se răcească, se încorporează esenţa de portocale şi frişca. Din această compoziţie se formează mingi- uţe de mărimea portocalelor.
Ca să se dea o formă mai estetică desertului, coaja se crestează şi se îndoaie alternativ feliile, înainte de a fi umplute cu mingiuţele formate anterior. La final se ornează cu frişcă.
Pentru a obtine o compozitie mai consistenta pentru umplutura, miezul portocalelor se marunteste cu un blender si se fierbe odata cu sucul.
Portocale cu crema de frisca
Poftă bună!