Prajitura cu branza si lamaie din: biscuiti, unt, zahar, crema de branza, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie, lapte condensat. Ingrediente: 200gr biscuiti maruntiti 100gr unt topit ½ cana zahar 240gr crema de brânză 250gr smantana 1 ½ cani zahar pudră 1 ceasca suc de lămâie coaja de la 1 lămâie 200ml […]
Reteta zilei: Prajitura cu aroma de clementine
PrinteazaPrajitura cu aroma de clementine din: faina, faina integrala, praf de copt, sare, iaurt, zahar, oua, coaja de clementine, vanilie, ulei, suc de clementine, zahar pudra.
Ingrediente:
- ¾ cești făină
- ¾ cesti făină integrală
- 2 lingurițe praf de copt
- ½ linguriță sare
- 1 cană iaurt
- 1 ⅓ ceașcă de zahăr
- 3 ouă
- 2 lingurițe coaja de clementine
- ½ lingurite de vanilie
- ½ cești de ulei
- ⅓ cești suc de clementine
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 170C. Ungeți o tava rotunda si tapetati cu faina, apoi adaugati hartie de copt.
Într-un castron mare, amestecați împreună făină, praf de copt și sare până se combină.
Într-un castron mare separat, amestecați împreună iaurt, 1 cană de zahăr, ouă, coaja de clementină și vanilie până când se combină.
Incorporati ușor ingredientele umede în ingredientele uscate, până când combinați.
Se adauga ulei. Se toarnă în tava pregătită.
Coaceți 40-50 de minute. Lasati sa se răceasca 10 minute, apoi se scoate cu grijă din tava și se transferă pe un suport de răcire.
Între timp, gătiți sucul de clementină și restul zahărului de zahăr într-o cratiță la foc mediu, amestecând până când zahărul este dizolvat.
Turnati cu grijă uniform peste prajitura. Se răcește complet.
Se presara cu zahăr pudră si se serveste.
Prajitura cu aroma de clementine
Pofta buna!
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si bezea
Prajitura cu ciocolata si bezea din: unt, zahar, ou, vanilie, faina, pesmet, praf de copt, bezea, ciocolata. Ingrediente: 1 bucata unt moale ½ cana zahar 1 ou 1 lingurita vanilie 1 cană faină 1 ceașcă pesmet 1 linguriță praf de copt 200gr bezele 8 patratele ciocolata ¼ cana chips-uri de ciocolata Mod de preparare: Preîncălziți […]