Reteta zilei: Prajitura cu bezea

Printeaza

Prajitura cu bezea din: unt, ciocolata, oua, zahar, sare, zahar pudra.

 

Ingrediente:

  • 6 linguri (85 g) de unt nesărat
  • 230 g ciocolată amăruie
  • 6 oua, albusurile și gălbenușurile separate
  • ½ ceasca (100 g) zahăr tos
  • ¼ linguriță de sare
  • zahar pudra pentru topping

 

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 140 ° C.

Într-un castron mare, se topesc ciocolata tocata si untul la bain-marie.

Opriti focul si pastrati deoparte.

Folosind un mixer bateti albușurile de ou la viteza medie.

Între timp, se adauga galbenusurile si sarea la amestecul de ciocolată răcit și se amestecă bine.

Se incorporeaza peste albusuri zahărul intimp ce bateti. Bateti pana obtineti bezeaua ferma.

Adaugati ¼ din bezea peste ciocolata. Amestecati si incorporati restul de bezea.

Se toarnă într-un vas de copt uns și se coace timp de 45-50 de minute.

Lasati sa se raceasca complet si presarati zaharul pudra. Serviti rece.

 

Prajitura cu bezea

Prajitura_cu_bezea_06

 

 

Pofta buna!

 

 

Prăjitura cu Fistic și Cardamom

Prăjitura cu Fistic și Cardamom – este o delectare fină și aromată, perfectă pentru orice ocazie specială sau pur și simplu pentru a-ți răsfăța simțurile. Această prăjitură îmbină gustul bogat al fisticului cu aroma exotică a cardamomului, rezultând un desert rafinat și memorabil. Este ideală pentru cei care doresc să încerce ceva nou și diferit, […]

Prajitură cu Ghimbir și Mere

Prajitură cu Ghimbir și Mere din: mere, ghimbir, unt, zahar, oua, faina de grau, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, sare, nuci, zahar pudra.   Ingrediente: 2 mere mari, curățate și tăiate cubulețe 2 linguri de ghimbir proaspăt, ras 1/2 cană de unt topit 1 cană de zahăr 2 ouă 2 cupe de făină […]

 

Prăjitură cu Coca-Cola – Rețeta Delicioasă

Prăjitură cu Coca-Cola – Rețeta Delicioasă din: coca cola, unt, ulei vegetal, cacao pudra, zahar, faina, bicarbonat de sodiu, iaurt, oua, extract de vanilie. Această prăjitură cu Coca-Cola este o rețetă clasică cu o notă istorică. A fost creată pentru prima dată în anii ’50 și a devenit rapid populară în Statele Unite și în […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.