Reteta zilei: Prajitura cu biscuiti si compot de capsuni
PrinteazaPrajitura cu biscuiti si compot de capsuni din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, lapte, zahar, capsuni, apa, suc de lamaie, frisca.
pentru biscuiti:
- 2 cani de faina
- 2 1/2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- ¾ lingurita de sare
- 1/3 ceasca de unt
- ¾ cana lapte
- 1 lingurita faina
- 2 lingurite unt
- 2 lingurite de lapte (pentru topping)
- 1 lingura de zahar (pentru topping)
compot de capsuni:
- 1 kg capsuni proaspete
- 3 linguri de zahar
- ½ cana de apa
- Sucul de la ½ de la o lamaie
Alte ingrediente:
- capsuni proaspete, felii
- 4-5 cesti frisca
Mod de preparare:
Pentru biscuiti, se incalzeste cuptorul la 200C, intr-un bol de marime medie se adauga faina, praful de copt, bicarbonat de sodiu, sare si lapte.
Rupeti untul si adaugati-l in castron. Amestecati cu o furculita, apoi framantati aluatul suficient doar pentru ca toate ingredientele sa fie incorporate.
presara faina pe o suprafata de lucru, intindeti aluatul si decupati biscuti rotunzi.
unge o tigaie mare cu unt. Puneti biscuitii in tigaie, folosind o lingura, se adauga lapte pe partea de sus a fiecarui biscuit, se presara zaharul uniform si coaceți in cuptorul preincalzit aproximativ 10-12 minute.
Pentru compotul de capsuni, se taie capsunile bucati. Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se adauga capsunile, apa, zahar si lamaie.
amesteca si se aduce la fierbere. Gatiti pentru aproximativ 5 minute. Opriti focul si lasati sa se raceasca.
Pentru asamblarea prajiturii, se taie biscuitii in jumatati pe latime si puneti in partea de jos in castroanele separate.
Turnati compotul de capsuni pe partea de sus. Garnisiti cu frisca si capsuni taiate felii.
Asezati cealalta jumatate a biscuitelui si serviti.
Prajitura cu biscuiti si compot de capsuni
Pofta buna!