Reteta zilei: Prajitura cu bomboane de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu bomboane de ciocolata din: faina, praf de copt, unt, zahar, zahar brun, sare, vanilie, oua, galbenusuri, bomboane m&m, mini batoane de ciocolata.

Poate te intereseaza Prajitura cu afine si nuci

Ingrediente:

  • 3,5 cani faina
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 cesti unt nesarat
  • 1 cană de zahăr
  • 1,5 cani zahăr brun
  • 2 lingurite de sare
  • 6 lingurite de vanilie
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri de ou
  • bomboane m&m si mini batoane de ciocolata

 

Mod de preparare:

Într-un bol mediu, cerneti faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu.

Într-o cratiță medie, se topesc 1 3/4 ceasca de unt la foc mediu.

Se continuă agitarea untului topit până se caramelizeaza. Opriti focul.

Se strecoara untul încălzit printr-o sită într-un castron.

Se adauga restul de unt si se amesteca pana se topeste.

Apoi se adaugă zaharul brun și cel alb, vanilie și sare.

Bateti până se combina.

Adăugați ouăle și gălbenușurile de ou, amestecati pana cand amestecul este neted și fără cocoloașe.

Lasati sa se odihneasca timp de 3 minute.

După trei minute, amestecati din nou pentru inca 30 de secunde.

Lăsați sa se odihneasac timp de inca 3 minute.

Repetați acest pas încă o dată.

Apoi, se incorporeaza făină si se amesteca pana se omogenizeaza.

Puneti jumatate din aluat intr-o tigaie, adaugati bomboanele si apoi incorporati restul de aluat si uniformizati.

Coaceti la 170C pentru 20-25 de minute.

Se lasă să se răcească complet. Se taie și se serveste.

 

Prajitura cu bomboane de ciocolata

Prajitura_cu_bomboane_de_ciocolata_16

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Livrezi si la domiciliu? 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.