Socată cu apă minerală – Rețeta răcoritoare de vară. Obținută prin fermentarea florilor de soc, această băutură efervescentă are un gust delicat și floral, cu o ușoară aciditate, care o face extrem de răcoritoare și plăcută. Apa minerală adaugă o notă de prospețime și spumă naturală, transformând socata într-o alternativă sănătoasă la sucurile carbogazoase din […]
Reteta zilei: Prajitura cu branza si compot de cirese
PrinteazaPrajitura cu branza si compot de cirese din: crema de branza, zahar pudra, oua, smantana, baton vanilie, biscuiti digestivi, unt, zahar pudra, cirese, coniac.
Ingrediente pentru umplutura:
- 500g crema de branza
- 200g zahar pudra
- 4 oua
- 300g smantana
- 1 bat vanilie
aluat:
- 200g biscuiti digestivi
- 100g unt
- 50g zahar pudra
compot de cirese:
- 300g cirese
- 40ml coniac
- 150g zahar pudra
Mod de preparare:
Se incalzește cuptorul la 150 ° C. Se dau biscuitii la robot. Adaugati zaharul si mai amestecati putin.
topeste untul, apoi se toarna peste biscuitii si zaharul.
Amestecati pentru 30 de secunde. Puneti intr-o forma hartie de copt si adaugati aluatul.
Lasati deoparte si pregatiti umplutura.
Intr-un castron mare bateti crema de branza cu zahar pudra folosind un tel.
Adaugati smantana, oua si vanilie si amestecati bine. Se toarna umplutura peste aluat.
Coaceti pentru 30 de minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca la temperatura camerei , apoi dati la frigider.
Pregatiti compotul de cireses. Intr-o cratita puneti ciresele, zaharul si coniacul.
Fierbeti la foc mic pentru 10 minute. Lasati sa se raceasca.
Serviti prajitura cu branza alaturi de compotul de cirese.
Prajitura cu branza si compot de cirese
Pofta buna!
Conopida Murata in Otet – Aceasta reteta nu numai ca pastreaza toate beneficiile conopidei, dar adauga si un plus de savoare prin combinatia de condimente si otet. Este ideala ca garnitura pentru diverse preparate, de la fripturi si tocane, la salate si aperitive. Descopera cum sa prepari acasa conopida murata in otet si impresioneaza-ti familia […]
Foarte bine arata prajitura!
Foarte buna!