Reteta zilei: Prajitura cu cacao si aroma de vanilie

Printeaza

Prajitura cu cacao si aroma de vanilie din: unt, zahar, vanilie, ou, faina, cacao, praf de copt, sare.

Poate te intereseaza si Prajitura cu cacao si lapte

 

Ingrediente:

  • 4 linguri unt
  • ½ ceasca de zahar
  • ¼ linguriță vanilie
  • 1 ou
  • ⅓ ceașcă făină
  • ⅓ ceasca de cacao
  • ¼ linguriță praf de copt
  • ⅛ linguriță de sare

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C. Taiati untul în bucăți și se pun într-un castron termorezistent, se topeste la microunde timp de 30 de secunde, apoi se amestecă până când untul este complet topit.

Adăugați zahărul și dati din la cuptorul cu microunde timp de 15 secunde.

Se amestecă din nou, apoi repetați intervalele până zahărul și untul se omogenizeaza, aproximativ 30-45 de secunde în total.

Adauga vanilie și ouă peste, amestecati bine pana se omogenizeaza.

Într-un castron separat, se amestecă împreună făina, cacao, praf de copt, sarea și se amesteca pana se omogenizeaza.

Incorporeaza ingredientele uscate in ingredientele umede și se amesteca bine.

Se toarnă aluatul în două vase termorezistente.

Coaceți pentru 25-30 minute. Lasati să se raceasca si serviti.

 

Prajitura cu cacao si aroma de vanilie

Prajitura_cu_cacao_si_aroma_de_vanilie_10

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Prajitura aromata cu mere si nuci

Prajitura aromata cu mere si nuci din: mere, nuca, zahar, faina, unt, lamaie, ou, scortisoara, menta. Ingrediente: 3 mere 70 g miez nucă 70 g zahăr 40 g faină 40 g unt la temperatura camerei 1/2 lămâie 1 gălbenuş 1 linguriţă scorţişoară (opţional) 1 praf de sare (opţional) zahăr pudră (decor) mentă proaspătă (decor)   […]

 

Prajitura cu zmeura si fistic

Prajitura cu zmeura si fistic din: faina, praf de copt, zahar pudra, sare, unt, oua, fulgi de ciocolata, zmeura, fistic, coaja de portocale, suc de portocale. Ingrediente: 225 g de faina 1,5 lingurita de praf de copt 225 g de zahar pudra un varf de cutit de sare 225 g de unt nesarat 4 oua […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Martin

    A iesit buna prajitura aia?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.