Reteta zilei: Prajitura cu caise si cirese

Printeaza

Prajitura cu caise si cirese din: caise, cirese, zahar, faina, scortisoara, esenta de vanilie, unt, sare, ou.

 

Ingrediente umplutura:

  • 1/2 kg caise
  • 1 cana cirese fara samburi
  • ¼ cana de zahar
  • 1 lingura faina
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita de esenta de vanilie
  • ½ lingura unt

Ingrediente aluat:

  • 1 ¼ cana faina
  • ½ lingura de zahar
  • ½ lingurita de sare
  • 1/2 cana unt
  • 4-6 linguri de apa cu gheata
  • 1 ou
  • zahar si scortisoara pentru topping

 

Mod de preparare:

Intr-un blender adaugati faina, ½ linguri de zahar si ½ lingurita de sare.

Procesati cateva secunde. Adaugati untul, procesati cateva secunde.

Adauga apa putin cate putin si procesati pana la omogenizare. Scoateti din blender si puneti in folie alimentara.

Dati la frigider pentru 1 ora. Se incalzeste cuptorul la 200C.

Intr-un castron mic, bateti oul cu furculita si se pune deoparte.

Feliati caisele si puneti impreuna cu ciresele intr-un bol mediu si se presara cu faina, zaharul, scortisoara si vanilia.

Se amesteca usor cu o spatula.

Pe o foaie de hartie de copt se intinde aluatul intr-un cerc.

Aranjati caisele in cercuri peste aluat. Acoperiti cu cirese.

Adaugati bucatele de unt. Ridicati marginile aluatului peste fructe.

Periati cu ou batut si presarati zahar si scortisoara.

Se da la cuptor pentru 18-22 minute.

Se lasa sa se odihneasca 15 minute inainte de servire.

 

Prajitura cu caise si cirese

Prajitura cu caise si cirese

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata prajitura asta!

  2. Gianina Macovei

    De fapt este un aluat cu ceva in el, ca nu poate fi numita asta prajitura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.