Reteta zilei: Prajitura cu caise si cirese
PrinteazaPrajitura cu caise si cirese din: caise, cirese, zahar, faina, scortisoara, esenta de vanilie, unt, sare, ou.
Ingrediente umplutura:
- 1/2 kg caise
- 1 cana cirese fara samburi
- ¼ cana de zahar
- 1 lingura faina
- ½ lingurita scortisoara macinata
- ½ lingurita de esenta de vanilie
- ½ lingura unt
Ingrediente aluat:
- 1 ¼ cana faina
- ½ lingura de zahar
- ½ lingurita de sare
- 1/2 cana unt
- 4-6 linguri de apa cu gheata
- 1 ou
- zahar si scortisoara pentru topping
Mod de preparare:
Intr-un blender adaugati faina, ½ linguri de zahar si ½ lingurita de sare.
Procesati cateva secunde. Adaugati untul, procesati cateva secunde.
Adauga apa putin cate putin si procesati pana la omogenizare. Scoateti din blender si puneti in folie alimentara.
Dati la frigider pentru 1 ora. Se incalzeste cuptorul la 200C.
Intr-un castron mic, bateti oul cu furculita si se pune deoparte.
Feliati caisele si puneti impreuna cu ciresele intr-un bol mediu si se presara cu faina, zaharul, scortisoara si vanilia.
Se amesteca usor cu o spatula.
Pe o foaie de hartie de copt se intinde aluatul intr-un cerc.
Aranjati caisele in cercuri peste aluat. Acoperiti cu cirese.
Adaugati bucatele de unt. Ridicati marginile aluatului peste fructe.
Periati cu ou batut si presarati zahar si scortisoara.
Se da la cuptor pentru 18-22 minute.
Se lasa sa se odihneasca 15 minute inainte de servire.
Prajitura cu caise si cirese
Pofta buna!
Ce bine arata prajitura asta!
De fapt este un aluat cu ceva in el, ca nu poate fi numita asta prajitura