Reteta zilei: Prajitura cu caramel si topping de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu caramel si topping de ciocolata din: zahar brun, faina, nuca de cocos, unt topit, unt, lapte condensat, sirop de zahar, ciocolata neagra, ulei.

 

Ingrediente aluat:

  • 1 1/2 de cana de zahar brun
  • 1/2 de ceasca de faina
  • 1 cana de nuca de cocos
  • 125g de unt, topit

pentru caramel:

  • 30g de unt
  • 1 cutie lapte condensat
  • 2 linguri de sirop de zahar

topping de ciocolata:

  • 200 g de ciocolata neagra
  • 2 lingurite de ulei

 

Mod de preparare:

Preparati aluatul prin amestecarea tuturor ingredientelor intr-un bol pana la omogenizare.

Puneti intr-o tava si coaceti timp de 15 minute la 170C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Intre timp preparati caramelul.

Puneti unt si sirop intr-o cratita si se amesteca pana cand untul s-a topit, se adauga laptele condensat, se amesteca bine si se continua fierberea la foc mediu, amestecand continuu, pentru aproximativ 10 minute.

Se toarna caramelul peste aluat si se coace timp de 10 minute. Scoateti si lasati sa se raceasca. Pregatiti topping-ul de ciocolata: amestecati ciocolata si uleiul intr-o cratita mica la foc mic pana se omogenizeaza.

toarna peste caramel, se da la frigider timp de 3 ore sau peste noapte. Se taie si se serveste.

 

Prajitura cu caramel si topping de ciocolata

Prajitura cu caramel si topping de ciocolata

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.