Marmeladă de Pepene Galben – este o modalitate delicioasă și inovatoare de a te bucura de gustul dulce și aromat al pepenelui galben pe tot parcursul anului. Această rețetă nu doar că transformă un fruct de sezon într-o conservă savuroasă, dar aduce și un plus de culoare și vitalitate în dieta ta zilnică. Ingrediente Pepene […]
Reteta zilei: Prajitura cu cirese si glazura de lamaie
PrinteazaPrajitura cu cirese si glazura de lamaie din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, iaurt, cirese, lamaie, lapte.
Ingrediente pentru prajitura:
- 225g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 150g unt
- 200G zahar pudra
- 3 oua
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- coaja de la 1 lamaie
- 175ml iaurt simplu
- 150g cireșe, fara samburi
pentru glazura:
- 100g unt
- 200g zahar pudra
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 80g de lamaie
- 1 lingura de lapte
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 160C. Intr-un bol mediu amestecati faina, praful de copt și sarea impreuna. Bateti untul și zaharul cu mixerul.
Se adauga ouale, unul cate unul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Adaugati iaurtul si bateti bine. Amestecati ingredientele uscate cu cele umede. Amestecati ciresele cu 1 lingura de faina. Apoi adaugati in aluat.
Se toarna intr-o forma si dati la cuptor pentru 60-65 minute. Lasați prajitura sa se raceasca timp de 15 minute.
Pentru a prepara glazura, bateti untul cu zaharul pudra cu mixerul.
Adaugati lamaie, esenta de vanilie si laptele și bateti pana se combina. Raspanditi pe prajitura si serviti.
Prajitura cu cirese si glazura de lamaie
Pofta buna!
Tocăniță de Carne Afumată cu Cartofi
Tocăniță de Carne Afumată cu Cartofi – Reteta Autentică. Acest preparat îmbină aromele intense ale cărnii afumate cu textura cremoasă a cartofilor, rezultând un comfort food autentic și reconfortant. Ingrediente Carne afumată – Carnea afumată, fie că este vorba de porc, vită sau chiar pui. Carnea afumată este bogată în proteine și are un conținut […]
Ce bine arata prajitura cu cirese