Reteta zilei: Prajitura cu crema de branza si visine
PrinteazaPrajitura cu crema de branza si visine din: biscuiti, lapte, frisca, suc de rodie, oua, faina, cacao, esenta de vanilie, branza dulce, margarina, visine, ciocolata, lapte si fulgi de migdale.
Ingrediente:
- biscuiti
- lapte
- 500ml frisca
- sucul de la o rodie
pentru pandispan:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
- esenta de vanilie sau rom
pentru crema:
- 400g branza dulce
- 150g zahar
- 1/2 pachet margarina
- 400g visine congelate
pentru glazura:
- 200g ciocolata de menaj
- 50ml lapte
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Pentru inceput se pregateste pandispanul: albusurile se bat spuma, se aduga zaharul. Se incorporeaza treptat faina, lingurile de cacao si la sfarsit se pune esenta.
Se tapezeaza o tava cu hartie se copt si se coace pandispanul in cuptorul preincalzit pentru 20- 25 minute la foc mic.
Crema se prepara astfel: branza impreuna cu zaharul si margarina se mixeaza pana se omogenizeaza, iar apoi se adauga visinele care au fost decongelate si scurse de apa.
Frisca se mixeaza si ea pana se intareste, se adauga sucul de la o rodie pentru a colora putin frisca obtinuta.
Intr-o tava se pune un strat de biscuiti inmuiati putin in lapte, se intinde apoi crema de branza si visine, se asaza apoi pandispanul insiropat. Peste pandispan se pune frisca, iar ultimul rand va fi de biscuiti inmuiati in lapte.
Ciocolata de menaj se rupe in bucati si se topeste in lapte pe foc. Glazura de ciocolata se intinde calda peste prajitura, dupa care se orneaza cu fulgi de migdale.
Prajitura cu crema de branza si visine se introduce la frigider si dupa cateva ore poate fi servita, taiata in forme dreptunghiulare sau patrate.
Prajitura cu crema de branza si visine
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu sfecla rosie
- tort cu crema de branza si visine
ce bine arata, sunt sigura ca e tare buna cu visine
Prajitura cu crema de branza arata demential, pacat ca nu se vad toate pozele
Ce-mi place prajitura asta 🙂
Foarte buna prajitura