Prajitura fructata cu ciocolata din: frisca, capsuni, alune, kiwi, banane, ciocolata, zahar, faina, oua, unt, ulei, praf de copt , gelatina. Ingrediente: 100 ml frişca bătută 200 g căpşune 200 g alune 2 kiwi 2-3 banane Pentru blatul maro: 100 g zahăr 150 g ciocolată 3 linguri cu făină 2 gălbenuşuri 4 albuşuri 50 g unt […]
Reteta zilei: Prajitura cu crema diplomat si banane
PrinteazaCand aveti pofta de ceva dulce, dar nu stati foarte bine la capitolul timp, prajitura cu crema diplomat si banane este cea mai potrivita sa va scape din aceasta situatie.
Servita in familie sau printre prieteni, prajitura cu crema diplomat si banane va fi intotdeauna un rasfat pentru cei dragi si poate fi servita si la mese festive.
Ingrediente:
- piscoturi
- lapte
pentru crema:
- 200ml frisca lichida
- 2 oua
- 75ml lapte
- 2 pachetele de gelatina
- 150g zahar
- 2 banane
pentru decor:
- pere din compot
- frisca
Mod de preparare:
Galbenusurile de la cele 2 oua impreuna cu zaharul, laptele si gelatina inmuiata si topita in apa rece (scrie pe pachetul de gelatina de cata apa este nevoie) se pun pe foc si se fierb pana se topeste zaharul.
Se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza frisca, se adauga crema putin cate putin si apoi se incorporeaza cele 2 albusuri batute spuma.
Bananele se taie in felii, cuburi sau cum vreti si se adauga in crema.
Se imbraca o tava de cozonac cu folie de plastic, iar peretii tavii se tapeteaza cu piscoturi inmuiate in lapte.
Se adauga toata crema pregatita, dupa care se mai pune un rand de piscoturi inmuiate in lapte.
Tava se tine la frigider cateva ore, dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza cu pere din compot si frisca.
Prajitura cu crema diplomat si banane
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura cu branza si banane
Prajitura cu branza si banane din: unt, biscuiti, banane, branza, oua, lamaie, zahar, mascarpone, scortisoara. Ingrediente: Pentru blat: 150 g biscuiţi 50 g unt Pentru crema de interior: 2 banane mari sau 3 mici, foarte bine coapte 300 g brânză de vaci 3 ouă 100 g zahâr 1/2 linguriţă scorţişoară 100 g mascarpone o lămâie […]
Pofta buna!
Ce-mi place 🙂
Ce bine arata prajitura