Pulberea de Anason – Beneficii Terapeutice: Anasonul, cunoscut științific sub numele de Pimpinella anisum, este o plantă aromatică din familia Apiaceae, răspândită în regiuni ale Mediteranei și Asiei de Sud-Vest. Semințele sale, cu un profil aromatic distinct, sunt folosite atât în scopuri culinare, cât și medicinale. Pulberea de anason se obține prin măcinarea acestor semințe […]
Reteta zilei: Prajitura crocanta cu piersici si vanilie
PrinteazaPrajitura crocanta cu piersici si vanilie din: piersici, esenta de vanilie, sirop de artar, faina, scortisoara, inghetata, migdale, faina de migdale, ulei de nuca de cocos, sirop de artar, sare.
Ingrediente:
- 6 piersici, feliate
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 linguri de sirop de artar
- 1 lingura de faina
- ¼ lingurita de scortisoara
- Inghetata pentru servire
topping :
- ½ cana migdale , faramitate
- ½ ceasca faina de migdale
- 2 linguri de ulei de nuca de cocos
- ¼ cana sirop de artar
- 1 varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-un bol mediu , amestecati impreuna vanilie , sirop de arțar , faina și scorțisoara.
Adaugati piersicile taiate felii si amestecati pentru a acoperi . Se toarna apoi intr-un vas de placinta.
amesteca impreuna toate ingredientele pentru topping pana secombina complet.
Adaugati peste piersici . Coaceți timp de 30-40 minute. Se serveste calda cu inghetata.
Prajitura crocanta cu piersici si vanilie
Pofta buna!
Pogăcele cu Brânză și Mărar din: faina, unt, branza, ou, marar, praf de copt, sare, piper. Sunt o opțiune delicioasă și versatilă pentru gustări rapide sau aperitive la petreceri. Combinând aroma intensă a brânzei cu prospețimea mărarului, aceste pogăcele sunt nu doar apetisante, dar și ușor de preparat. Sunt ideale pentru a fi servite alături […]
Foarte buna prajitura cu piersici