Reteta zilei: Prajitura cu aroma de portocale
PrinteazaPrajitura cu aroma de portocale din: unt, lapte, oua, esenta de vanilie, faina, zahar, praf de copt, coaja de portocala, suc de portocale, zahar, lichior de portocale.
Ingrediente aluat:
- 13 linguri unt nesarat
- 3 linguri lapte
- 3 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 1/2 cani de faina
- 3/4 ceasca de zahar
- 3/4 lingurita praf de copt
- 2 linguri coaja de portocala rasa
Ingrediente glazura:
- 1/3 cana suc de portocale
- 1/3 cana de zahar
- 2 linguri lichior de portocale
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava cu unt. Combinati oualele, vanilia si laptele intr-un castron. Amestecati bine. Puneti faina, zaharul, praful de copt intr-un castron.
Amestecati pana se combina. Adaugati coaja de portocala. Adaugati untul bucati si bateti cu mixerul pana incorporati toata cantitatea.
Incorporati amestecul de ou. Turnati aluatul in tava unsa cu unt. Dati la cuptor pentru 55-60 de minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si intre timp preparati glazura.
Puneti toate ingredientele pentru glazura intr-o cratita medie la foc mic si amestecati pana cand se dizolva zaharul.
Fierbeti la foc mic, amestecand des, pana cand se reduce la jumatate si se ingroase. Dupa ce s-a racit prajitura turnati glazura si lasati 5-10 minute sa se patrunda. Taiati se serviti.
Prajitura cu aroma de portocale
Pofta buna!
A fost buna?