Reteta zilei: Prajitura cu branza dulce si glazura cu suc de portocale
PrinteazaPrajitura cu branza dulce si glazura cu suc de portocale din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, branza dulce, unt, zahar, esenta de vanilie, suc de portocala si budinca de vanilie.
Ingrediente pentru blat:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1 esenta de vanilie
Ingrediente pentru crema:
- 1 kg branza dulce
- 1 pachet unt
- 1 cana zahar
- 1 esenta de vanilie
Ingrediente pentru glazura:
- 1 l suc de portocale acidulat
- 2 plicuri budinca de vanilie
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă. Se adaugă zahărul, esenţa de vanilie şi se bate până se topeşte, după care se pun gălbenuşurile unul câte unul, amestecând continuu.
Făina se încorporează cu lingura de jos în sus. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu faină şi se dă la cuptor pentru 25-30 de minute. Se lasă să se răcească.
Brânza se amestecă cu zahărul şi se bate cu mixerul până se topeşte zahărul. Se adaugă untul moale, esenţa de vanilie şi se bate până devine o cremă omogenă.
Se lasă la rece. Sucul de portocale se pune la fiert împreună cu budinca de vanilie.
Se fierbe până se îngroaşă şi se lasă să se răcească puţin. In tavă, se aşază blatul, se întinde crema de brânză şi se toarnă glazura. Se lasă la rece cel puţin două ore înainte de servire.
Prajitura cu branza dulce si glazura cu suc de portocale
Pofta buna!
Buna prajitura? Mie nu-mi place cum arata