Reteta zilei: Prajitura cu miere si sirop de artar
PrinteazaPrajitura cu miere si sirop de artar din: unt, faina, malai, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, lapte, oua, miere, sirop de artar.
Ingrediente:
- 3/4 ceasca unt nesarat, topit si racit
- 2 cani de faina
- 2 cesti malai
- 2 linguri de praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 2 cani de lapte
- 4 oua
- 1/2 ceasca de miere
- 1/2 cana sirop de artar
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Ungeti o tava cu ulei de masline si pastrati deoparte. Intr-un castron mic combinati mierea si siropul de artar si amestecati bine.
Intr-un castron mare, se combina faina, malaiul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Incorporati oualele, laptele, o jumatate de cana de unt topit si jumatate din amestecul de miere.
Adaugati ingredientele umede in cele uscate pana se combina. Se toarna aluatul in tava si se coace timp de 18-20 de minute. Intre timp, combinati restul de unt si amestec de miere si pastrati cald intr-o cratita mica.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca 10 minute, apoi ungeti cu amestecul de unt. Lasati sa se raceasca complet, apoi taiati si serviti.
Prajitura cu miere si sirop de artar
Pofta buna!
Ce pofta mi-ai facut cu prajitura asta