Reteta zilei: Prajitura cu struguri
PrinteazaPrajitura cu struguri din: struguri, faina, drojdie, apa, zahar, ulei de masline extravirgin si sare.
Ingrediente:
- 1 kg struguri
- 700g faina
- 40 g drojdie proaspata
- 300 ml de apa
- 8 linguri de zahar +4 linguri pentru struguri
- 7 linguri ulei de masline extravirgin+ inca putin pentru struguri
- sare
Mod de preparare:
Intr-un pahar de apa calduta se dizolva drojdia. Faina se cerne, se face in mijloc o “fantana” si se toarna drojdia. Se pune zaharul, sarea si uleiul de masline extravirgin.
Se framanta aluatul pana se obtine un amestec omogen si neted. Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa la loc cald la dospit, aproximativ o ora pana isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul in doua parti si se intend doua foi. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se unge cu putin unt. Se pune prima foaie de aluat in tava.
Strugurii se spala si se scot semintele. Marea majoritate din cantitatea de struguri se pun in tava peste primul strat de aluat. Se presara peste struguri 2 linguri de zahar si putin ulei de masline.
Se acopera prajitura cu al doilea strat de aluat. Cu varful degetelor se fac cateva gropite in aluat si se introduce boabe de struguri.
Se presara 2 linguri de zahar si ulei de masline. Se coace prajitura cu struguri in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute. Prajitura cu struguri este de preferat sa o serviti dupa cateva ore de cand ati scos-o din cuptor.
Prajitura cu struguri este un desert minunat pe care trebuie neaparat sa-l incercati presarat cu zahar pudra.
Prajitura cu struguri
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu struguri
cat de bine arata!
Ce bine arata prajitura cu struguri
delicioasa prajitura cu struguri 🙂
Parca as folosi altceva la prajitura asta
Arata demential, mi-ai facut pofta de o prajitura 🙂 Multumim mult pentru retetele minunate pe care le postati