Reteta zilei: Prajitura cu umplutura de nuci
PrinteazaPrajitura cu umplutura de nuci din: faina, sare, zahar, unt, zahar brun, ou, galbenus, esenta de vanilie, ciocolata, nuci, frisca, inghetata de vanilie.
Poate te intereseaza si:
- Clatite cu smantana
- Tarta delicioasa cu visine si vanilie
- Crema de zahar ars cu blat de cacao si caise
Ingrediente aluat:
- 1 cană făină
- 1/4 linguriță de sare
- 1/4 ceasca de zahăr
- 1/2 cană unt nesărat
Ingrediente umplutura:
- 6 linguri unt nesărat
- 1/3 cană de zahăr brun
- 1/3 cană de zahăr
- 1 ou
- 1 gălbenuș de ou
- 1/4 linguriță sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 6 linguri faina
- 3/4 cană ciocolata tocata
- 3/4 cană nuci tocate
- frisca si inghetata de vanilie, pentru servire
Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 175C. Intr-o tava asezati hartie de copt si stropiti cu putin ulei. Pastrati deoparte.
Pentru pregatirea aluatului, combinati făină, sare și zahăr la blender, impreuna cu untul si se omogenizeaza.
Se transfera aluatul in tava si se uniformizeaza. Coaceți timp de 15 minute. Între timp, se prepară umplutura.
Pentru pregatirea umpluturii, se topește untul si se transferă intr-un castron mare și lasă să se răcească.
Bateti zaharul cu unt pana se omogenizeaza, apoi incorporati ou, sare și vanilie.
Se incorporeaza făină, se amesteca si apoi se incorporeaza ciocolata si nucile.
Se toarnă peste aluatul copt.
Dati tava la cuptor pentru 20-25 de minute.
Lasati sa se raceasca, scoateti din tava si taiati.
Serviti cu frisca sau inghetata de vanilie.
Prajitura cu umplutura de nuci
Pofta buna!
Arata foarte bine prajitura
Imi dai si mie din prajitura asta?