Reteta zilei: Prajitura cu umplutura de nuci

Printeaza

Prajitura cu umplutura de nuci din: faina, sare, zahar, unt, zahar brun, ou, galbenus, esenta de vanilie, ciocolata, nuci, frisca, inghetata de vanilie.

Poate te intereseaza si:

Ingrediente aluat: 

  • 1 cană făină
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/4 ceasca de zahăr
  • 1/2 cană unt nesărat

Ingrediente umplutura:

  • 6 linguri unt nesărat
  • 1/3 cană de zahăr brun
  • 1/3 cană de zahăr
  • 1 ou
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 6 linguri faina
  • 3/4 cană ciocolata tocata
  • 3/4 cană nuci tocate
  • frisca si inghetata de vanilie, pentru servire

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 175C. Intr-o tava asezati hartie de copt si stropiti cu putin ulei. Pastrati deoparte.

Pentru pregatirea aluatului, combinati făină, sare și zahăr la blender, impreuna cu untul si se omogenizeaza.

Se transfera aluatul in tava si se uniformizeaza. Coaceți timp de 15 minute. Între timp, se prepară umplutura.

Pentru pregatirea umpluturii, se topește untul si se transferă intr-un castron mare și lasă să se răcească.

Bateti zaharul cu unt pana se omogenizeaza, apoi incorporati ou, sare și vanilie.

Se incorporeaza făină, se amesteca si apoi se incorporeaza ciocolata si nucile.

Se toarnă peste aluatul copt.

Dati tava la cuptor pentru 20-25 de minute.

Lasati sa se raceasca, scoateti din tava si taiati.

Serviti cu frisca sau inghetata de vanilie.

 

Prajitura cu umplutura de nuci

Prajitura cu umplutura de nuci

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Arata foarte bine prajitura

  2. Imi dai si mie din prajitura asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.