Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si glazura de sirop de artar

Printeaza

Prajitura cu dovleac si glazura de sirop de artar din: faina, bicarbonat, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, piure de dovleac, zahar, oua, ulei de canola, crema de branza, zahar pudra, sirop de artar, lapte.

Poate te intereseaza si Prajitura cu crema de iaurt

Ingrediente:

  • 2 1/4 cana faina
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță sare
  • 1 lingurita de scortisoara
  • ½ linguriță ghimbir
  • ¼ linguriță nucșoară
  • ⅛ lingurita cuișoare
  • 1 cutie piure de dovleac
  • 1 2/3 ceasca zahar
  • 4 oua
  • 1 cană ulei de canola

Ingrediente pentru glazura:

  • 120gr crema de branza
  • 1/2 ceașcă de zahăr pudră
  • 3-4 linguri sirop de arțar
  • 1-2 linguri lapte

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 170C.

Într-un castron combinati faina, bicarbonat de sodiu, sare, condimente și bateti bine. pastreaza deoparte.

Într-un alt bol mare, se combina dovleac, zahăr, ouă și ulei. Bateti bine pana se omogenizeaza. adaugă treptat amestecul de faina in amestecul de dovleac până sunt omogenizate.

Transferati aluatul intr-o tava. Coaceți 50-55 de minute. răcește timp de 15 minute înainte de a scoate din tava. lasa apoi să se răcească complet.

Pentru glazura, bateti crema de branza si 3 linguri de sirop de arțar, încorporati zaharul pudra si omogenizati.

Adăugați laptele. Turnati peste prajitura, lasati sa se intareasca, taiati si serviti.

 

Prajitura cu dovleac si glazura de sirop de artar

Prajitura_cu_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_07

 

Pofta buna!

 

 

 

Prajitura cu dovleac si branza

Prajitura cu dovleac si branza din: faina, zahar, oua, unt, stafide, dovleac, scortisoara, praf de copt, rom, crema de branza. Ingrediente: 300 g făină 200 g zahăr pudră 4 ouă 150 g unt 50 g stafide 500 g piure de dovleac 1 linguriţă scorţişoară 1 plic de praf de copt esenţă rom Pentru glazură: 1 […]

Prajitura de dovleac cu aluat ras

Prajitura de dovleac cu aluat ras din: faina, amidon, unt, zahar, dovleac, oua, nuci, lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 300 g faina 50 g amidon 250 g unt 150 g zahăr 25 g nuci 2 ouă 1 plic zahăr vanilat coaia rasă de la 1/4 lamaie Pentru umplutură: 500 g dovleac 100 g zahăr 50 g fulgi […]

 

Prajitura cu dovleac si nuca

Prajitura cu dovleac si nuca din: dovleac, faina, zahar, oua, ulei, nuca, scortisoara. Ingrediente: 1 kg dovleac 350 g făină 1 cană cu zahăr tos 4 ouă 2 linguri cu ulei 1 lingură cu unt 200 g miez de nucă scorţişoară   Mod de preparare: Spălaţi dovleacul, tăiaţi-l felii mici, puneţi-le să fiarbă în apă […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.