Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu dovleac si portocale din: dovleac, faina, coaja de portocala, portocala, stafide, ulei de masline, scortisoara, cuisor, praf de copt, miere, susan si sare.
Ingrediente:
- 500 g dovleac placintar
- 3 cesti cu faina
- 2 linguri cu coaja de portocala glasata
- 1 portocala
- 100 g stafide
- 1 cescuta cu ulei de masline
- 1 cescuta cu zahar
- 1 lingurita cu scortisoara
- 1 cuisor pisat
- 1 lingurita cu praf de copt
- 2 linguri cu miere
- 2 linguri su susan
- sare
Mod de preparare:
Curăţă dovleacul, dă-l pe răzătoarea mică. Adaugă coaja de portocală glasată, zeama de la portocală, uleiul şi zahărul.
Presara scortisoara, cuisorul pisat si stafidele. Incorporeaza mierea si faina proaspat cernuta cu praful de copt si putina sare, amestecand usor.
Compozitia astfel obtinuta, toarn-o intr-o tava unsa cu ulei de masline. Niveleaza bine cu o spatula, presara deasupra susan. Coace la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.
Prajitura cu dovleac si portocale
Pofta buna!