Piure de Păstârnac din: pastarnac, usturoi, smantana, unt, sare, piper, nucsoara, apa. Piureul de păstârnac este o alternativă rafinată și plină de aromă la clasicul piure de cartofi. Această rețetă culinara îmbogățește orice masă, adăugând o notă de eleganță și un gust deosebit. Păstârnacul, cu dulceața sa subtilă și textura cremoasă, transformă acest fel de […]
Reteta zilei: Prajitura cu fistic si caise uscate
PrinteazaPrajitura cu fistic si caise uscate din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar brun, ou, vanilie, fistic, caise uscate.
Ingrediente:
- 1 cana faina
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- ¼ lingurita sare
- ½ cana unt
- 1 cana zahar brun
- 1 ou
- 1 lingurita vanilie
- ⅔ cana fistic, decojit, maruntit
- ⅔ cana caise uscate feliate
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180C. Intr-o tava asezati hartie de copt. Intr-un castron amestecati impreuna faina, bicarbonat si sare.
Intr-un bol mediu, amestecati impreuna untul si zaharul pana la omogenizare. Adaugati ou si vanilie.
Se adauga amestecul de faina in amestecul de unt si se omogenizeaza cu o spatulă.
Adaugati jumatate din cantitatile de fistic si caise. amestecati usor.
Adaugati aluatul in tava si presarati restul de fistic si caise. Coaceti 20-25 de minute.
Se lasa sa se raceasca cel putin 15 minute inainte de taiere si servire.
Prajitura cu fistic si caise uscate
Pofta buna!
Ceai de Rooibos cu Lămâie și Miere
Ceai de Rooibos cu Lămâie și Miere din: ceai, apa, lamaie, miere, menta. Ceaiul de Rooibos, originar din Africa de Sud, este apreciat nu doar pentru gustul său unic, ci și pentru beneficiile sale sănătoase. Combinând dulceața naturală a mierii cu aciditatea vibrantă a lămâii, această rețetă aduce un suflu nou ceaiului de Rooibos, transformându-l […]
Incoming search terms:
- consistxvx
Vreau si eu din prajitura asta 🙂 Arata prea bine