Reteta zilei: Prajitura cu fructe si ovaz

Printeaza

Prajitura cu fructe si ovaz din: unt, fructe, zahar, lapte, sirop de artar, oua, vanilie, ovaz, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, migdale.

 

Prajitura cu fructe si ovaz

Ingrediente:

  • ¾ căna cu unt
  • 1½ cani fructe feliate
  • 4 linguri zahăr
  • ½ cana lapte
  • ⅔ căna sirop de arțar
  • 2 ouă
  • 1 linguriță esenta de vanilie
  • 2 cani ovăz
  • 2 ½ lingurițe praf de copt
  • ¼ lingurițe bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita sare
  • ⅓ ceasca migdale feliate

 

 

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 170C. Topiți untul; se toarnă 1/4 cană pe fundul unui vas de copt.

Aranjați fructele feliate deasupra untului și presărați cu 2 linguri zahar. Pastrati deoparte.

Prajitura cu fructe si ovaz

Într-un bol mediu, amestecați împreună laptele, siropul de arțar, ouăle, restul de 1/2 cană de unt și vanilia.

Într-un bol mare, amestecati ovăz, praf de copt, bicarbonat de sodiu și sare.

Adaugati ingredientele umede în ingredientele uscate și amestecați bine.

Turnați peste fructe și neteziți blatul. Se presară cu migdale și restul de zahar

Prajitura cu fructe si ovaz

Coaceți timp de 40-50 de minute. Se lasă să se răcească ușor.

Se servește cu lapte, smântână sau sos de vanilie.

Prajitura cu fructe si ovaz

Prajitura cu fructe si ovaz

Prajitura cu fructe si ovaz

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Deserturi Simple si Gustoase

Reteta zilei: Desert cu fulgi de ovaz si cirese

Desert cu fulgi de ovaz si cirese din: cirese, sos de mere, oua, esenta de vanilie, esenta de migdale, scortisoara, sare, praf de copt, lapte, fulgi de ovaz. Poate te intereseaza si: Prajitura cu foi de zahar ars, smantana si lamaie Prajitura cu blat de biscuiti si glazura de ciocolata Papanasi cu urda si gris […]

 

Prajitura cu mere, lapte si scortisoara

Prajitura cu mere, lapte si scortisoara din: mere, oua, lapte dulce pasteurizat, ulei, zahăr, făină,  praf de copt, scorţişoară, sare. Ingrediente: 6 mere 3 ouă 1 cană lapte dulce pasteurizat 1/2 cană ulei 200 g zahăr 300 g făină 1 plic praf de copt scorţişoară fin măcinată 1 praf de sare     Mod de preparare: Dozezi ingredientele cu […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.