Falafel: Istorie, Beneficii si curiozitati – Ghid complet. Indiferent de originile sale exacte, falafelul a devenit un aliment iubit în întreaga lume. Cu textura sa crocantă la exterior și moale la interior, combinată cu aromele condimentelor din Orientul Mijlociu, falafelul a câștigat inimile multor oameni și continuă să fie un aliment de bază în bucătăria […]
Reteta zilei: Prajitura cu fructe de padure si scortisoara
PrinteazaPrajitura cu fructe de padure si scortisoara din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, coaja de lamaie, smantana, lapte, fructe de padure, zahar brun, scortisoara.
Ingrediente:
- 1 1/2 cani faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 linguriță de sare
- 1/2 ceasca de unt
- 1 cana zahăr
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita coaja de lamaie
- 3 linguri smântână
- 1/3 cana lapte
- 1 1/2 cani de fructe de padure
topping:
- 3 linguri unt
- 1/3 cană de zahăr brun
- 1/4 ceasca făină
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Pregătiți o tava și incalziti cuptorul la 170C. Se amestecă ingredientele uscate.
Se combină unt și zahăr cu un mixer, apoi se adaugă ouăle și bateti până când amestecul se omogenizeaza.
Adăugați vanilie, coaja de lămâie și smântână. Incorporati faina si amestecati pentru omogenizare.
Aluatul va fi gros. Se toarnă jumătate in tava, adaugati fructele de padure pe partea de sus, apoi acoperiti cu restul de aluat.
Pregatiti topping-ul prin amestecarea ingredientelor. Presarati in tava peste prajitura.
Coaceți timp de 40 de minute, lasati sa se raceasca, taiati si serviti.
Prajitura cu fructe de padure si scortisoara
Pofta buna!
Falafel: Istorie, Beneficii si curiozitati – Ghid complet
Foarte buna prajitura