Prajitura de post cu nuca si gem din: apa minerala, ulei, zahar, amoniac, otet, zahar pudra, faina, nuci, gem, margarina, zahar, lamaie, gris. Ingrediente: 10 linguri apă minerală 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac stins cu oţet 1 linguriţă zahăr pudră făină cât cuprinde Pentru crema I: 6 linguri nuci măcinate 4 linguri […]
Reteta zilei: Prajitura cu gem de rubarba
PrinteazaPrajitura cu gem de rubarba din: ovaz, faina, faina integrala, nuca de cocos, sare, unt topit, gem de rubarba, migdale.
Ingrediente:
- 1 ceașcă ovăz
- 1/2 ceasca faina
- 1/4 cană de făină integrala
- 1/2 ceașcă de nucă de cocos
- 1/2 linguriță sare
- 1/3 cana unt topit
- 1 cană gem de rubarba
- 1/3 cană de migdale maruntite
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C. Intr-o tava asezati hartie de copt.
Intr-un bol combinati ovăz, făină, nucă de cocos și sare.
Se toarnă untul topit și se amestecă până când este incorporat.
Adaugati 2/3 din amestec in tava.
Se întinde gemul de rubarbă peste.
Se presara restul de aluat și uniformizati. dati la cuptor timp de 15 minute.
Se scoate tava si se presara migdalele.
Dati din nou la cuptor timp de inca 10-15 minute.
Lasati sa se raceasca complet, taiati si serviti.
Prajitura cu gem de rubarba
Pofta buna!
Prajitura cu bezea si nectarine
Prajitura cu bezea si nectarine din: nectarine, zahar, oua, lapte, ulei, faina, sare. Ingrediente: 5 nectarine 300 g zahăr 5 ouă 200 ml lapte 100 ml ulei 10 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până capătă o […]
Prajitura cu prune si rom din: faina, zahar, ulei, iaurt, praf de copt, prune, ou, mac, smantana. Ingrediente: 350 g făină 120 gzahăr pudră 120 ml ulei 250 g iaurt 1 ou 1/2 plic cu praf de copt un praf de sare 500 g prune 100 g mac măcinat 100 g zahăr 250 ml smântână Pentru […]
Buna prajitura?