Reteta zilei: Prajitura cu gem de rubarba

Printeaza

Prajitura cu gem de rubarba din: ovaz, faina, faina integrala, nuca de cocos, sare, unt topit, gem de rubarba, migdale.

 

Ingrediente: 

  • 1 ceașcă ovăz
  • 1/2 ceasca faina
  • 1/4 cană de făină integrala
  • 1/2 ceașcă de nucă de cocos
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/3 cana unt topit
  • 1 cană gem de rubarba
  • 1/3 cană de migdale maruntite

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C. Intr-o tava asezati hartie de copt.

Intr-un bol combinati ovăz, făină, nucă de cocos și sare.

Prajitura_cu_gem_de_rubarba

Se toarnă untul topit și se amestecă până când este incorporat.

Prajitura_cu_gem_de_rubarba_02

Adaugati 2/3 din amestec in tava.

Prajitura_cu_gem_de_rubarba_03

Se întinde gemul de rubarbă peste.

Prajitura_cu_gem_de_rubarba_04

Se presara restul de aluat și uniformizati. dati la cuptor timp de 15 minute.

Prajitura_cu_gem_de_rubarba_05

Se scoate tava si se presara migdalele.

Dati din nou la cuptor timp de inca 10-15 minute.

Prajitura_cu_gem_de_rubarba_06

Lasati sa se raceasca complet, taiati si serviti.

Prajitura_cu_gem_de_rubarba_07

Prajitura cu gem de rubarba

Prajitura_cu_gem_de_rubarba_07

 

Pofta buna!

 

 

Prajitura de post cu nuca si gem

Prajitura de post cu nuca si gem din: apa minerala, ulei, zahar, amoniac, otet, zahar pudra, faina, nuci, gem, margarina, zahar, lamaie, gris. Ingrediente: 10 linguri apă minerală 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac stins cu oţet 1 linguriţă zahăr pudră făină cât cuprinde Pentru crema I: 6 linguri nuci măcinate 4 linguri […]

Prajitura cu bezea si nectarine

Prajitura cu bezea si nectarine din: nectarine, zahar, oua, lapte, ulei, faina, sare. Ingrediente: 5 nectarine 300 g zahăr 5 ouă 200 ml lapte 100 ml ulei 10 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până capătă o […]

Prajitura cu prune si rom

Prajitura cu prune si rom din: faina, zahar, ulei, iaurt, praf de copt, prune, ou, mac, smantana. Ingrediente: 350 g făină 120 gzahăr pudră 120 ml ulei 250 g iaurt 1 ou 1/2 plic cu praf de copt un praf de sare 500 g prune 100 g mac măcinat 100 g zahăr 250 ml smântână Pentru […]

 

 

 

1 comentariu

  1. Buna prajitura?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.