Prajitura cu branza si gem de caise din: oua, zahar, faina, ulei, vanilie, branza, smantana, gem, caise. Ingrediente: Blatul: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 4 linguri ulei sare esenţă de vanilie Cremă: 350 g brânză proaspătă de vaci 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie 200 ml smântână 250 ml nectar […]
Reteta zilei: Prajitura cu gem de smochine si branza brie
PrinteazaPrajitura cu gem de smochine si branza brie din: aluat de patiserie, branza brie, gem de smochine, ou, apa.
Poate te itnereseaza si Tort fin cu crema de coacaze
Ingrediente:
- 1 foaie de aluat de patiserie, decongelat
- 1 triunghi branza brie
- ½ ceasca de gem de smochine
- 1 ou
- apă
Mod de preparare:
Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina.
Intindeti gemul. Se adauga branza, apoi infasurati aluatul dupa fosrma branzei.
Puteți folosi aluatul suplimentar pentru a face decoratiuni pe partea de sus.
Se lipesc marginile aluatului cu apa.
Amestecati apoi oul batut cu putina apa si ungeti prajitura pe toata suprafata.
Coaceți la 200C pentru 20-30 de minute.
Lasati sa se raceasca cel putin 15 minute, taiati si serviti.
Prajitura cu gem de smochine si branza brie
Pofta buna!
Prajitura cu branza dulce si gem
Prajitura cu branza dulce si gem din: branza, faina, unt, zahar, sare, gem, ou. Ingrediente: 200 g brânză dulce de vaci 200 g făină 100 g unt 3 linguri cu zahăr tos 1/2 linguriţă cu sare 200 g marmeladă sau gem 1 ou 2 linguri cu zahăr vanilinat Mod de preparare: Inmuiem untul pe […]
Pofta buna!