Reteta zilei: Prajitura cu glazura de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu glazura de ciocolata din: unt nesarat, zahar, faina, praf de copt, sare, oua, vanilie, lapte batut, pudra de cacao, smanana, ciocolata neagra.

 

Ingrediente

  • 1/2 cana unt nesarat, la temperatura camerei
  • 1 cana de zahar
  • 1 3/4 cani de faina
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 3 oua
  • 1 1/2 lingurite de vanilie
  • 2/3 cana lapte batut
  • 1/3 cana pudra de cacao

pentru glazura:

  • 2/3 ceasca de smantana
  • 1 ciocolata neagra

 

Mod de preparare:

incalzeste cuptorul la 180C. Folosind un mixer bateti untul cu zaharul aproximativ 5 minute. Amestecati intr-un bol faina, praful de copt, sarea pentru a se combina.

Spargeti ouale intr-un castron si se adauga vanilie. adauga ouale in castronul cu unt si zahar unul cate unul si bateti bine.

Adaugati amestecul de faina si laptele batut, alternativ in 3 parti. Bateti bine.

Transferati aproximativ 1/2 din aluat intr-un castron separat.

In alt bol se amesteca pudra de cacao cu 2 linguri de apa calda pana la omogenizare.

Adauga acest amestec de ciocolata in aluatul ramas si bateti pentru a se incorpora. Turnati in tava pregatita alternativ.

Coaceti timp de aproximativ 40 de minute. Lasati sa se raceasca complet. Intre timp prepararti glazura.

Puneti smantana la fiert la foc mic.

Opriti focul si incorporati ciocolata si amestecati pana la omogenizare. Lasati sa se raceasca, apoi turnati peste prajitura.

Lasati sa se intareasca, apoi taiati si serviti.

 

Prajitura cu glazura de ciocolata

Prajitura cu glazura de ciocolata

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata prajitur cu glazura!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.