Reteta zilei: Prajitura cu glazura de zmeura
PrinteazaPrajitura cu glazura de zmeura din: faina, praf de copt, scortisoara, sare, unt, zahar, zmeura, oua, esenta de vanilie, iaurt, zahar pudra, gem de zmeura.
Ingrediente aluat:
- 3 cupe faina +1 lingura faina
- 2 lingurite praf de copt
- 3 lingurite de scortisoara
- 1/2 lingurita de sare
- 1 cana unt
- 1 1/2 cesti de zahar+1 lingura zahar
- 3 oua
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 cana iaurt
- 1 1/ 2 cani zmeura
Ingrediente glazura de zmeura:
- 1 cana de zahar pudra
- 2 linguri de unt, topit
- 2 lingurite de apa calda
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 1/2 linguri de gem de zmeura fara samburi
- 1/2 lingurita de scortisoara
Mod de preparare:
Pentru pregatirea aluatului, se incalzeste cuptorul la 180C.
Ungeti cu ulei 2 tavi de chec. Intr-un bol mediu , amestecati faina , praful de copt , scortisoara si sarea.
Intr-un castron separat , mai mare, folosiți un mixer electric pentru a combina untul si zaharul pana obtineti un aluat pufos.
Se adauga ouale , vanilie si iaurt și continuati sa amestecati pana se combina.
Adauga ingredientele uscate și se amesteca pana se incorporeaza.
Intr-un bol mediu , se amestecă 1 lingura faina , 1 lingura de zahar si 1 lingurita scortisoara.
Se adauga zmeura si amestecati pentru a se combina . Incorporati usor in aluat si amestecati putin.
Impartiti aluatul in cele 2 tavi. Coaceti timp de 1 ora.
Lasati sa se raceasca complet.
Pentru prepararea glazurii, intr-un bol mediu , folosiți un tel pentru a combina zahar pudra cu unt , apa și vanilie pana se omogenizeaza.
Incorporati gem și scorțișoara si bateti pana se incorporeaza.
Stropiti prajiturile cu glazura, lasati sa se intareasca, apoi taiati si serviti.
Prajitura cu glazura de zmeura
Pofta buna!
Daca mai pui chestii din astea la ora asta, ne certam rau 😛