Reteta zilei: Prajitura Inimioara
PrinteazaO reteta de prajitura inimioara din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, compot de caise si o rodie.
Ingrediente:
pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 2 linguri cacao
pentru umplutura:
- 500 ml frisca lichida
- 1 borcan compot caise
- 1 rodie
Mod de preparare:
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma. Se adauga treptat zaharul si apoi galbenusurile unul cate unul. Se incorporeaza faina si lingurile de cacao. Compozitia se pune intr-o tava in forma de inimioara care a fost inainte unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt.
Se coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 15 minute. Dupa ce blatul s-a copt se asteapta sa se raceasca, dupa care este taiat pe jumatate. Se insiropeaza prima felie de blat cu sirop din compot, se pun caisele si jumatate din frisca lichida care inainte a fost mixata.
Se pune si celalta felie de blat si se orneaza cu restul de frisca in care s-a adaugat sucul de la o rodie pentru a capata culoarea roz.
Prajitura Inimioara
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura inimioara