Homar – Beneficii pentru sanatate si retete. Homarul face parte din categoria crustaceelor și este considerat o delicatesă în multe culturi culinare. Homarul, cu carapacea sa distinctivă și cleștii mari, este o delicatesă apreciată în bucătăriile de pe întreg globul. Acești crustacei aparțin ordinului Decapoda și sunt în principal două tipuri: homarul european (Homarus gammarus) […]
Reteta zilei: Prajitura Inimioara
PrinteazaPrajitura inimioara din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, compot de caise si o rodie.
Ingrediente:
blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 2 linguri cacao
umplutura:
- 500 ml frisca lichida
- 1 borcan compot caise
- 1 rodie
Mod de preparare:
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma. Se adauga treptat zaharul si apoi galbenusurile unul cate unul.
incorporeaza faina si lingurile de cacao. Compozitia se pune intr-o tava in forma de inimioara care a fost inainte unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt.
coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 15 minute.
Dupa ce blatul s-a copt se asteapta sa se raceasca, dupa care este taiat pe jumatate.
insiropeaza prima felie de blat cu sirop din compot, se pun caisele si jumatate din frisca lichida care inainte a fost mixata.
pune si celalta felie de blat si se orneaza cu restul de frisca in care s-a adaugat sucul de la o rodie pentru a capata culoarea roz.
Prajitura Inimioara
Pofta buna!
Varză delicioasă calită: rețeta tradițională
Varză Delicioasă Calită: Rețeta Tradițională din varza, ceapa, morcovi, ulei de masline, usturoi, bulion de rosii, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 1 varză medie, tăiată mărunt 2 cepe mari, tocate 2 morcovi, tăiați în rondele subțiri 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi, mărunțiți 1/2 cană de bulion de roșii Sare […]
Incoming search terms:
- prajitura inimioara