Reteta zilei: Prajitura la minut
PrinteazaO reteta de prajitura la minut din: foi de blat de pandispan, foi de napolitana, praf pentru crema de vanilie, praf pentru crema de ciocolata, ciocolata alba, ciocolata bicolora, lapte, zahar si coaja de portocala glasata.
Ingrediente:
- 2 foi de blat de pandispan
- 2 foi de napolitana
- 1 plic cu praf pentru crema de vanilie
- 1 plic cu praf pentru crema de ciocolata
- 50 g ciocolata alba
- 50 g ciocolata bicolora
- 500 ml lapte
- 6 linguri cu zahar
- 1 lingurita cu coaja de portocala glasata
Mod de preparare:
Cu ajutorul unei forme sau al unui pahar, taie discuri potrivit de mari din foile de napolitană şi cele de pandişpan.
Pun e praful în castroane separate. Adaugă în fiecare castron trei linguri cu zahiăr şi 250 ml de lapte. Mixează până obţii o cremă fină. La final, adaugă portocala.
Unge primul disc din blat de pandişpan cu puţină cremă de ciocolată, apoi pune deasupra un disc de napolitană şi întinde cremă de vanilie.
Alternează straturile de cremă şi blat aşa cum preferi şi decorează cu ciocolată rasă deasupra. Poţi să serveşti imediat, dar este mult mai bună după ce a stat la rece câteva ore.
Prajitura la minut
Poftă bună!
Vreau si eu