Reteta zilei: Prajitura cu mere si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu mere si ciocolata din: unt, zhaar, faina, ciocolata neagra, oua, cacao, nuci, praf de copt, sare, coaja de portocala, mar, zahar tos.
Ingrediente:
- 120g unt
- 200g zahar
- 300g faina
- 100g ciocolata neagra
- 5 oua
- 20g cacao
- 80g nuci
- 1 pachet praf de copt
- sare
- coaja rasa de la o portocala
- 1 mar
- 1 lingura zahar tos
- 1 mar feliat
Mod de preparare:
Ciocolata se topeste cu 40g unt, dupa care se lasa sa se raceasca.
Restul de unt cu 100g zahar se mixeaza pana ce untul devine cremos, iar apoi se amesteca bine cu ciocolata topita.
Ouale impreuna cu restul de zahar se mixeaza pana isi dubleaza volumul, dupa care se combina cu amestecul de ciocolata si unt.
Faina cernuta se amesteca bine cu cacao, praf de copt si putina sare, iar apoi se adauga treptat in compozitie.
Marul se spala, se curata si se taie in cubulete.
Se completeaza aluatul cu nuci, cubuletele de mar si coaja rasa de la portocala.
Se pune prajitura intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se decoreaza cu feliile de mar si se presara zahar tos.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 50 de minute.
Dupa ce ati scos prajitura din cuptor, lasati-o sa se raceasca pe un raft de sarma.
Atunci cand doriti sa serviti prajitura puteti sa o ungeti cu putin jeleu de caise.
Prajitura cu mere si ciocolata
Pofta buna!
Prajitura cu mere si ciocolata arata fabulos
Si mie-mi place prajitura cu mere si ciocolata